POTPISAO UGOVOR

Bornmut na posudbu iz Čelzija doveo najskupljeg golmana svijeta

Španski čuvar mreže je ove sedmice produžio ugovor sa Čelzijem , koji je trebao isteći na kraju ove sezone, za još godinu dana

Najskuplji golman na svijetu. Instagram

Anadolija

29.8.2024

Fudbalski klub Bournemouth danas je objavio da je potpisao ugovor sa golmanom Čelzija, 29- godišnjim Kepom Arrizabalagom o pozajmici za ovu sezonu, javlja Anadolu.

Arrizabalaga je postao najskuplji golman na svijetu nakon što je prešao u “plavce“ 2018. godine iz Athletic Bilbaa za 71 milion funti (84,5 miliona eura).

Španski čuvar mreže je ove sedmice produžio ugovor sa Čelzijem , koji je trebao isteći na kraju ove sezone, za još godinu dana.

Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Real Madridu, gdje je upisao 20 nastupa kao zamjena za povrijeđenog Thibauta Courtoisa, te je osvojio naslov šampiona Španije i Ligu šampiona.

- Oduševljeni smo što možemo dovesti igrača Kepinog kalibra u AFC Bournemouth. Bili smo svjesni njegove dostupnosti i željeli smo iskoristiti priliku da ga dovedemo u klub na posudbu - rekao je izvršni direktor premijerligaša Neill Blake.

Arrizabalaga je, zajedno sa još 14 igrača, trenirao daleko od prvog tima Čelzija nakon dolaska novog menadžera Enza Maresce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.