LIGA NACIJA

Poznato šta je Modrić rekao saigračima nakon vrhunskog meča, Dalić: Igrao je kao da ima 25 godina

Modrić je sam sebi čestitao 39. rođendan golom, a dečki su mu čestitali pobjedom

Konferencija za medije. Joao Rico / PIXSELL

S. S.

9.9.2024

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je Poljsku u okviru Lige nacije rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola u Osijeku bio je Luka Modrić, a osvrt nakon meča da je selektor "Vatrenih" Zlatko Dalić.

- Igrači su se trudili, bili strpljivi i navijači su nas podržavali cijelu utakmicu. Kontrolirali smo sve od prve do zadnje minute. Imali smo puno udaraca, šansi, veseli me da smo bili moćni, čvrsti, kompaktni i, osim jedne šanse, kojoj je vjerojatno prethodio faul na Gvardiolu, ništa nismo dopustili - istakao je.

Dodao je da je Petar Sučić zamijenjen na poluvremenu jer je imao žuti karton.

- Bio je opterećen, bojao se da u debiju ne dobije drugi žuti. Oba početna napadača, Petković i Matanović, su se potrošila. U fazi obrane su trčali, borili se, ulazili u prilike, nije ih išlo. Budimir je nastavio s agresivom, Kramarić sačuvao loptu, iako je bio bolestan. Bruno i Mata su napravili dosta dobrog, Igor je imao pet-šest šansi, u dvije utakmice našao se u puno prilika. Dugo neko nije to napravio, šteta da nije zabio gol - rekao je.

Nakon toga se osvrnuo na Modrića, koji i u poznim igračkim godinama puno znači ovoj reprezentaciji.

- Modrić je sam sebi čestitao 39. rođendan golom, a dečki su mu čestitali pobjedom. A kako je odigrao... kao da mu je 25! Toliko trke, agresije, odbrana cijelu utakmicu... Sva sreća da je ostao s nama. Rekao je dečkima u svlačionici da je pred njima velika budućnost, a ja dodajem: Uz Luku - kazao je Dalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.