TRENER JUNIORA SARAJEVA

Dženan Hošić: Imamo perfektne uslove, a Liga prvaka je veliki izazov

Sezona je krenula dobro, liga dosta ujednačena, a do kraja ima još dosta utakmica i nema opuštanja, dodao je

Dženan Hošić. FK Sarajevo

N. H.

prije 6 dana

Ekipa Sarajeva, juniorski prvak BiH, ove sezone će nastupiti u kvalifikacijama za Omladinsku ligu prvaka. 

Bordo tim će u prvom kolu odmjeriti snage s makodonskom Brerom iz Strumice - prvi susret se igra 17. septembra u Sjevernoj Makedoniji, dok će se revanš igrati 2. oktobra u glavnom gradu BiH. 

Bolji iz ovog dvomeča će igrati protiv izraelskog Makabija Petah Tikva. 

Trener Dženan Hošić se osvrnuo na očekivanja i početak sezone svog tima. 

- Prije svega velika mi je čast, ali ujedno i obaveza biti trener kluba za koji sam nastupao dugo godina, možda u najtežim i najljepšim godinama. Vrijeme je da vratim makar jedan dio onoga što je ovaj klub dao meni, a nadam se da mogu bar prenijeti ovim mlađim naraštajima značenje ovog grba i kolika je privilegija biti dio bordo porodice. Slobodno mogu reći da nove generacije u našem centru imaju perfektne uslove za razvoj i sada je samo do njih koliko će uspjeti iskoristiti sve što im se nudi, a na nama trenerima da to usmjerimo u pravom smjeru. Siguran sam da će Akademija FK Sarajevo u budućnosti dati veliki doprinos ne samo za FK Sarajevo već i reprezentaciju BiH -  rekao je.

Osvrnuo se i start sezone svog tima. 

- Sezona je krenula dobro, liga dosta ujednačena, a do kraja ima još dosta utakmica i nema opuštanja. Trenutno smo u igri na dva fronta, kako u prvenstvu gdje smo na drugom mjestu iza Zrinjskog, tako i u Ligi prvaka koja je naravno veliki izazov, kako za igrače tako i za mene kao trenera - istakao je.

Prokomentarisao je prvi izazov u Ligi prvaka.

- Prvo pretkolo Lige prvaka je veoma brzo i očekuje nas veoma teška utakmica. Brera, bivša Akademija Pandev je ekipa koju naša javnost malo poznaje, ali po informacijama koje mi imamo, imaju jako dobre individualce. Njihovi igrači nastupaju i za seniorsku selekciju, poznati su i traženi u evropskom nogometu. Kada dodamo da su ekipa sa prostora bivše države, to garantuje utakmicu sa dosta emocija i borbe. Znam da posjedujemo kvalitet, a uvjeren sam da borba za bordo dres neće izostati - podvukao je.

Hošić je potom istakao šta mu je uopšteno najbitnije kada se govorio o juniorskoj ekipi FK Sarajevo.

- Meni lično, kao što sam rekao i na početku, bitni su igrači. Cilj je da pokušam u skorije vrijeme kroz trenažni proces i utakmice, a u saradnji sa šefom stručnog štaba prvog tima i direktorom Akademije, promovisati što je moguće veći broj igrača u prvi tim. Da budem jasan, samo kvalitet i predan rad igrača će odlučiti o tome - rekao je te ocijenio potencijal tima kada se radi o seniorskom fudbalu: 

- Moram naglasiti jako dobru saradnju sa trenerom Zekićem i direktorom Škorom sa kojima sam u stalnom kontaktu. Iz sedmice u sedmicu dogovaramo odlazak igrača na treninge prvog tima kako bi se uvjerili u njihovo trenutno stanje i kako bi se na najbolji mogući način posvetili njihovom razvoju. Naravno, bio bih presretan da većina njih potpiše za prvi tim i to bi bio moj najveći uspjeh, ali u ovom trenutku idemo korak po korak i nadamo se da će se to ostvariti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.