SABAHUDIN TOPALBEĆIREVIĆ

Trinaesti Međunarodni sportski simpozij Simposar: Okupljanje sportskih stručnjaka iz cijelog svijeta

Centralni događaj bit će promocija filma koji je rađen u koprodukciji Sport Kluba i Simposara “Moja istina- Vahid Halilhodžić”

Simpozij je namijenjen sportskim profesionalcima, trenerima, studentima. Fena

FENA

prije 6 dana

Sportski stručnjaci, treneri, osvajači evropskih, olimpijskih i svjetskih zlata, sportski novinari iz svih država regiona okupit će se na 13. Međunarodnom sportskom simpoziju „Simposar“ koji će biti održan u od 19. do 21. septembra ove godine u Sarajevu.

Centralni događaj bit će promocija filma koji je rađen u koprodukciji Sport Kluba i Simposara “Moja istina- Vahid Halilhodžić”, autora Sabahudina Topalbećirevića.

Osim premijere filma, ove godine Simposar će obuhvatiti širok spektar tema, uključujući sportske tehnologije, zdravlje sportista, najnovije metode treniranja, sportsko novinarstvo, budućnost fudbala na Balkanu, ulogu sportskih analitičara u modernom fudbalu.

Bit će upriličene i interaktivne radionice te panel diskusije i mrežni događaji.

Simpozij je namijenjen sportskim profesionalcima, trenerima, studentima, kao i svima koji su zainteresirani za najnovija dostignuća u sportu.

Prijave su otvorene do 18.09.2024.godine.

Kako su organizatori najavili, učešće na Simposaru su potvrdili: Hafid Deraddji, selektor reprezentacije Slovenije Matjaž Kek, delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, Igor Štimac, Vasil Ringov, Josip Skoblar, Aljoša Asanović, Rade Bogdanović, Amar Osim, Joško Jeličić, Robert Jarni, Husref Musemić, Fuad Mulahasanović, Nijaz Ferhatović, Blaž Slišković, Džemal Hadžiabdić, Andro Knego, Veselin Đuho, Semir Tuce, Željko Pavličević, Edin Bahtić, Enver Marić te brojni drugi sportisti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.