IGRAJU ZAJEDNO

Ziljkić o Ljajiću: Igrao sam s Džekom i Pjanićem, ali Adem je Adem

Za nas ne postoji ni bolji, ni ljepši, ni jači, ni veći, rekao je

Ziljkić i Ljajić. FK Novi Pazar - Elmedin Hajrovic / ATAImages / PIXSELL

S. S.

jučer

Nekadašnji reprezentativac BiH Almedin Ziljkić trenutno igra u dresu Novog Pazara, kluba iz njegovog rodnog grada.

U razgovoru za Mozzart sport je govorio koliko mu je značajno jer igra s jednim igračom s velikom karijerom kao što je to Adem Ljajić.

- Ja sam kao maloljetnik postao prvotimac, a Adem Ljajić je... Ne znam kako bih to opisao, ali to je naš fudbalski uzor. Rastao sam uz njega. Smijali smo se nedavno i prisjetili kad je on otišao u Mančester junajted. Bio sam dijete kad sam došao s njim u našu staru Halu sportova, gdje su ga ljudi pozdravili. Nikad nisam ni maštao da ću zaigrati s njim. Znate gdje je sve bio. Kad se Adem vratio u svoj grad, nama se otvorila prilika. Evo, ponovo sam se naježio. I glava mi se ježi. Svaki dan ga gledam, gledam te majstorije... Uz dužno poštovanje, igrao sam i sa Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem, ali nama je Adem – Adem. Za nas ne postoji ni bolji, ni ljepši, ni jači, ni veći - kazao je Ziljkić.

Kazao je da su u njegovoj spavaćoj sobi samo dresovi Adema Ljajića, iako nije kolekcionar.

- Tu su njegovi dresovi iz Partizana, Fiorentine i Bešiktaša. Ovim ljudima se otvorila prilika da gledaju Ljajića, to mora mnogo više da se poštuje. Klub se ne voli samo kad pobjeđuje. U Liverpulu je uvijek bio pun stadion. Ja bih se zaplakao kad pričam o Ademu i Pazaru - poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.