REAKCIJE

Bivši igrač CSKA stao u odbranu Pjanića: Vrhunski igrač, koji će i s 34 godine pokazati kakav je majstor

CSKA ne dovodi igrače koji završavaju karijeru

Miralem Pjanić. CSKA Moscow

S. S.

prije 16 sati 46 minuta

Bivši bh. reprezentativac Miralem Pjanić postao je novi igrač moskovskog CSKA, što je izazvalo i različite reakcije u BiH, ali i Rusiji, zbog njegovih ranijih izjava.

Naime, on je bio protiv odigravanja prijateljskog meča protiv Rusije, koji je kasnije otkazan. Neki su zamjerili i to što Pjanić s 34 godine dolazi u redove Armejaca, a u njegovu odbranu stao je Dmitrij Efremović.

- Pjanić je vrhunski igrač, a i s 34 godine pokazat će da je majstor. CSKA ne dovodi igrače koji završavaju karijeru. Hoće li biti motivacije? Profesionalnom sportisti, ako voli svoj posao, nije potrebna dodatna motivacija. CSKA je vrhunski klub koji uvijek treba biti u vrhu. Po sebi znam da uprava kluba nikoga ne zapošljava tek tako - istakao je.

Bivši reprezentativac Rusije Vladislav Radimov je uporedio Pjanića s Andreom Širleom i Klaudijom Markizijom.

- Širle je došao u Spartak i krenuo dobro, zabijao je golove, a onda je sve krenulo nizbrdo. Markizio je bio u Zenitu. Povrijedio se i završio, sve ovisi o sportskom principu. Kad ne igraš dvije godine, teško je doći na nivo kao prije. Trenutno ne znamo tačan nivo na kojem je Pjanić. Čini mi se da je angažovan da ekipi donese iskustvo. CSKA gubi puno bodova na kraju utakmica. Sam Akinfejev nije dovoljan na golu - poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.