SRAMOTNO

Golman Dudićevog Radničkog napadnut u Novom Pazaru: Gađali ga s tribine, a onda su uslijedile gnusne uvrede

Novi Pazar je golovima Uroša Đuranovića i Filipa Backulje savladao Radnički 1923 Feđe Dudića

Golman Milošević. Screenshot

S. S.

prije 1 sat 58 minuta

Utakmica između Novog Pazara i Radničkog 1923, koja se odigrala pred skoro punim Gradskim stadionom, završila se nemirima umjesto slavljem domaće publike. Incident se dogodio odmah nakon utakmice, kada su domaći navijači napali golmana gostiju, Marka Miloševića, a on uzvratio, piše Telegraf.rs.

Naime, sve je počelo uvredama s tribina, koje su ovog vikenda prerasle u fizički napad na Miloševića. Jedan od navijača gađao je golmana, što je izazvalo njegovu reakciju – Milošević je predmet pokupio sa terena i vratio ga u pravcu tribina.

Ubrzo nakon toga, vezista Novog Pazara, Sead Islamović, stao je u odbranu navijača i fizički nasrnuo na Miloševića, što je izazvalo haos na terenu.

Srećom, opća gužva nije eskalirala u ozbiljniji fizički obračun, iako su se u tim trenucima sa tribina čuli skandalozni povici: „Ubij, ubij, ubij cigana.“

Novi Pazar je golovima Uroša Đuranovića i Filipa Backulje savladao Radnički 1923 Feđe Dudića, ali su rezultat i pune tribine, što je rijetkost na ovim prostorima, ostali u sjenci ovog ozbiljnog ispada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.