237. MADRIDSKI DERBI

Haos, prekid, crveni kartoni, golovi u 95. minuti: Atletiko i Real podijelili bodove

Susret je obilježio skandal koji se dogodio sredinom drugog poluvremena

Detalj s meča Atletiko i Real Madrida. AP

N. H.

prije 3 sata 24 minute

Fudbaleri Atletika i Reala podijelili su bodove na 237. madridskom derbiju rezultatom 1:1 u okviru španske La Lige. 

Susret je obilježio skandal koji se dogodio sredinom drugog poluvremena kada su domaći navijači počeli ubacivati predmete i gađati golmana Tibu Kurtou (Thibaut Courtois). 

Susret je nakon toga bio bio prekinut na više od deset minuta odlukom glavnog arbitra Busketsa Ferera.

Što se tiče samog susreta, viđen je dobar meč sa mnoštvom prilika na obje strane, a na kraju je ključan bio detalj iz 64. minute.

Luka Modrić je tada izveo slobodni udarac za Vinisijusa Žuniora (Vinicius Junior) koji je stajao na lijevoj strani. Brazilski ofanzivac je poslao loptu u šesnaesterac, a lopta se jednom odbila od tlo prije nego što je "legla" na volej njegovom sunarodnjaku Ederu Militau, koji je pravim projektilom probio mrežu Jorgandžija. 

Pokušali su fudbaleri Atletika doći do poravnanja, ali i "Kraljevi" do većeg vodstva. 

Međutim, na sljedeći gol se trebalo čekati do 95. minute. Anhel Korea (Angel Correa) je pobjegao odbrani Reala, zatim zaobišao Kurtou, spetljao se, ali ga lopta pogađa u koljeno i ulazi u gol. Sudija je prvobitno poništio pogodak, ali je nakon konsultovanja s VAR sobom dosudio pogodak za Madriđane. Gol pogledajte OVDJE!

Do kraja utakmice vrijedi napomenuti da je i veznjak Atletika Markos Ljorente (Marcos Llorente) dobio direktan crveni karton, ali to je uz sve što se desilo prošlo neprimjetno.

Nakon ovog susreta, Real nije u potpunosti uspio iskoristio kiks Barcelone, pa je smanjio na tri boda razlike za liderom. Atletiko je treći sa 16 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.