UVJERAVA DA ĆE BITI BOLJE

Novi kiks Junajteda, Ten Hag poručuje: U procesu smo, budite strpljivi

"Crveni đavoli" vodili s 2:0 poslije 20 minuta igre, na kraju se spašavali poraza

Ten Hag: Ne sudite nam sada. Platforma X

E. Ć.

prije 15 sati 36 minuta

Fudbaleri Mančester junajteda vodili su s 2:0, a na kraju su se morali spašavati poraza kod Porta u 1. kolu Evropa lige (3:3).

Kada su već u 20. minuti vodili s 2:0 pogocima Markusa Rašforda (Marcus Rashford - 7') i Rasmusa Hojlunda (20'), činilo se da "Crveni đavoli" nagovještavaju izlaz iz rezultatske krize.

Međutim, nadu navijača Junajteda "načeo" je Pepe u 27., a samo sedami minuta kasnije i Aghehova (Aghehowa) i rezultat na semaforu bio je 2:2.

U 50. minuti preokret Porta. Ponovo isti akteri u glavnim ulogama, ovog puta je Pepe asistirao, a Aghehova donio preokret portugalskom timu.

Bruno Fernandeš (Fernandes) je zaradio isključenje poslije drugog žutog kartona u 81., ali se Junajted spasio poraza u nadoknadi meča. Spasitelj je bio Hari Megvajer (Harry Maguire).

Nakon novog kiksa Junajteda na udaru se našao nizozemski trener Erik Ten Hag. 

- U procesu smo. Samo čekajte. Nemojte nam sada suditi, sudite nam na kraju sezone - rekao je Ten Hag nakon meča za TNT Sports.

Inače, Junajtedu je ovo četvrti uzastopni meč bez pobjede. Zaredao je remije protiv Kristal Palasa (0:0), Tventea (1:1) i Porta (3:3), a zabilježio je težak poraz na svom terenu od Totenhema (0:3).

Posljednji trijumf zabilježen je u liga Kupu protiv niželigaša Barnslija rezultatom 7:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.