UOČI DUELA LIGE NACIJA

Kapiten Njemačke poludio nakon što je osam Nijemaca otkazalo dolazak na gostovanje BiH

Poziv u reprezentaciju mora biti nešto veliko i posebno, bez obzira na to li imate tri ili 100 utakmica za reprezentaciju, rekao je

Kimih: Nezadovoljan zbog saigrača. Avaz

N. H.

prije 2 dana

Kapiten njemačke reprezentacije Džošua Kimih (Joshua Kimmich) reagirao je nakon velikih problema s kojim se njegova selekcija susrela uoči utakmice 3. kola Lige nacija protiv BiH u Zenici.

Selektor Julian Nagelsman (Nagelsmann) ima velike probleme s okupljanjem igrača, s obzirom da mu ih je njih osam već otkazalo. 

Fudbaler RB Lajpciga Benjamin Henrihs (Henrichs) je posljednji u nizu reprezentativaca Njemačke. Prije Henrihsa, to su učinili još Džamal Musijala (Jamal), Kai Haverc (Havertz), Robin Koh (Koch), Niklas Fulkrug (Nicklas Fullkrug), Mark Andre Ter-Štegen (Stegen), Bernd Leno i David Raum.

- Želimo samo igrače koji žele ovdje biti. Poziv u reprezentaciju mora biti nešto veliko i posebno, bez obzira na to li imate tri ili 100 utakmica za reprezentaciju ili 34 ili 19 godina. Mjesto u reprezentaciji je samo onima koji s njom osjećaju maksimalnu identifikaciju i strast. Ovo ne vrijedi samo za Lena. Ukoliko neko ne želi biti ovdje, onda ni ne mora doći. Imamo dovoljno drugih igrača koji stvarno uživaju biti ovdje. Birno je da ne doživljavamo reprezentaciju kao neku vrstu time-outa ili vrijeme da se opustimo, već želimo Ligu nacija da shvatimo veoma, veoma ozbiljno, i da je iskoristimo kao šansu da još više rastemo kao tim - rekao je Kimih.

Podsjećamo, utakmica između BiH i Njemačke se igra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.