BH. STRUČNJAK

Hadžibegić iz Ulcinja: Ovo treba doživjeti, reprezentacije BiH i Srbije imaju prostora za napredak

Ova organizacija na Mundijalu prijateljstva je fantastična

Tokom manifestacije. Ustupljena fotografija

prije 8 sati 46 minuta

U Ulcinju danas je počeo trodnevni praznik sporta – 3. Mundijal prijateljstva, koji je okupio nekoliko stotina bivših asova eks jugoslovenskog sporta, te brojne novinarske ekipe iz svih krajeva.

U Ulcinju je i proslavljeni bh. fudbaler i bivši selektor Faruk Hadžibegić.

Sjajna manifestacija

- Treću godinu zaredom dolazim u Ulcinj na poziv Pavla Pepđonovića i – slobodno mogu reći mojih Ulcinjana. Izuzetno sam počašćen njihovim pozivom na jedno ovakvo druženje, što misle na mene. Ova manifestacija, koju je osmislio Pavle sa svojom ekipom – čitava ta organizacija i cijeli Ulcinj, je fantastična - kaže Hadžibegić za portal "Avaza".

Naglašava, da se "u druženju traže se samo pozitivne teme”.

- To najbolje oslikava naša radoznalost i pitanje na rastanku: Kada je Mundijal prijateljstva naredne godine? Na početku niko nije očekivao da će ova manifestacija imati ovakav odjek u našoj regiji, ali i čitavoj Evropi. Na prva dva druženja u Ulcinju bili su samo bivši fudbaleri i fudbalski radnici, te novinari, a sada su tu i nekadašnji košarkaši, rukometaši, vaterpolisti… Također, tu su sada i predstavnici drugih profesija, glumci, estradni umjetnici. Ovo treba doživjeti - dodaje Hadžibegić.

Slovenci za Hrvatima

Dotakao se i reprezentacija u regionu, navodeći da je Hrvatska ispred ostalih u svim segmentima.

- Slovenija ide tim putem, nisu još na nivou Hrvata, ali su na dobrom putu. Drago mi je zbog toga, jer je fudbal moj posao. Veliki sam navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine, pratim je i podržavam, bez obzira na rezultate – trenutne. Iako mi oni ne odgovaraju, ostajem privržen toj reprezentaciji.

Mislim da će biti bolje, jer sigurno ima puno prostora za napredak. Kada je u pitanju reprezentacija Srbije, smatram da je to selekcija koja ima veliki potencijal - poručio je Hadžibegić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.