PODGORICA

Crnogorci smatraju da su imali sreće u žrijebu baraža: Mogu li "Zmajevi" ponovo na SP

Naša rukometna reprezentacija je 2015. godine igrala na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je pobijedila Iran, a poražena od Austrije, Makedonije, Tunisa i Hrvatske i zauzela posljednje mjesto u grupi

Naša rukometna reprezentacija. RSBiH

G. Š.

29.1.2022

Rukometaši Crne Gore imali su sreće u žrijebu baraža za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj, tvrde Vijesti.me.

„Lavovi”, koji su 11. mjestom na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj izborili status nosilaca, igrat će protiv pobjednika dvomeča BiH - Grčka.

Tim Zorana Roganovića prvi meč će odigrati 13. ili 14. aprila u gostima, a revanš je 16. ili 17. aprila.

Crna Gora je izbjegla „mine”, ističe pomenuti komšijski medij, jer su u drugom šeširu bile mnogo jače selekcije od BiH, kao što su Slovenija, Portugal i Bjelorusija. Zbog toga smatraju da će prvi put u historiji biti favoriti u baražu za planetarnu smotru. 

Crnogorci su do sada samo jednom uspjeli da izbore mjesto među najboljim svjetskim selekcijama, jer su 2012. eliminisali Švedsku u nezaboravnom meču u „Morači” i u januaru 2013. nastupili u Španiji. Tada su zauzeli 22. mjesto - nakon što su izgubili svih pet mečeva u grupi od Argentine, Francuske, Tunisa, Njemačke i Brazila, izabranici tadašnjeg selektora Zorana Kastratovića su u borbama za plasman od 21. do 24. pozicije savladali Čile i poraženi od Južne Koreje.

S druge strane, naša rukometna reprezentacija je 2015. godine igrala na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je pobijedila Iran, a poražena od Austrije, Makedonije, Tunisa i Hrvatske i zauzela posljednje mjesto u grupi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.