BH. STRUČNJAK

Damir Doborac za "Avaz": Gračanica će uvijek biti moj klub

Osim rada u reprezentaciji BiH, Doborac bi uskoro mogao pronaći i svoj novi klub

Doborac: Sedam i po godina bio u Gračanici. H. Čalić

H. Čalić

27.5.2024

Nakon punih sedam i po godina predanog i stručnog rada, bh. internacionalac i aktuelni selektor rukometne reprezentacije BiH Damir Doborac više nije trener „Gračanice“.

Uskoro odluka

A da će Doborac uskoro donijeti ovu, vjerujemo tešku odluku, znalo se još i ranije, poslije posljednjeg kola Premijer lige Gračanica-Vogošća, na kojoj su Gračanlije obezbijedile visoko treće mjesto.

Poslije tog susreta, sa tribina je odjekivalo ime Damira Doborca, a nakon toga se „strogi“ trener našao na ramenima igrača i navijača.

Na zvaničnoj stranici RK Gračanica, izrečene su samo hvale na račun dojučerašnjeg šefa struke Gračanice, a kako i ne bi kada je Damir u redovima, kao igrač bio još 2000/01, kada je u Gračanicu stigla šampionska titula naše države.

Prije sedam i po godina, Doborac se ponovo našao u Gračanici, u dvostrukoj ulozi, kao igrač i trener, ali se poslije teške povrede i oporavka u potpunosti posvetio trenerskom poslu, u kome je rukometašima Gračanice imao šta pokazati, iskustvo stečeno igrajući za naš nacionalni tim i u nekoliko jakih evropskih klubova.

Uveo red

- Dolaskom Damira Doborca na čelu stručnog štaba, uveliko je restartovana dotadašnja praksa i način rada u klubu. Uveden je red, rad i posvećenost. Imao je fanatičnu posvećenost treningu, na utakmicama je „gonio“ svoju rukometnu priču. Radio je sjajan posao, pa nije čudo što se Gračanice više puta našla u Evropi, Čelendž i Evropskom kupu.

Gračanlije kažu Doborac je bio više od trenera, zlatnim slovima ispisao je historiju RK Gračanice i hvala mu - kaže se u saopćenju.

- Gračanica ostaje moj rukometni kub zauvijek. U trajnom sjećanju će mi ostati prelijepih sedam i po godina. Gračanici, želim da budu još bolji. Za sada nemam klub, ali je izvjesno da će se i to uskoro desiti. Potpuno sam povsećen reprezentaciji moje domovine - izjavio je Doborac za „Dnevni avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.