POBIJEDILI JAPAN

Hrvatski rukometaši slavili golom u posljednjoj sekundi na startu Olimpijskih igara

Utakmica je bila puna preokreta, a obje selekcije su pravile velike serije u svoju korist

Detalj s meča Hrvatske i Japana. AP

N. H.

27.7.2024

Rukometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je selekciju Japana rezultatom 30:29 u veoma zanimljivom meču grupe A na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Utakmica je bila puna preokreta, a obje selekcije su pravile velike serije u svoju korist. 

Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno većim dijelom, ali onda su Japanci napravili seriju 7:1 u posljednjih nekoliko minuta i otišli na odmor s prednošću od pet golova. 

Prednost je u jednom trenutku porasla i na šest golova, ali su Hrvati uspjeli da uzvrate sa serijom od 8 golova, dok su japanski rukometaši u tom periodu uspjeli postići samo jedan.

U posljednjim minutama utakmica je bila veoma izjednačena i niko se nije uspijevao previše odvojiti. Na kraju, slavila je reprezentacija Hrvatske golom Ivana Martinovića golom u posljednjoj sekundi.

Najefikasniji kod Hrvata bio je Mario Šoštarić koji je postigao šest golova, Mihić i Martinović po četiri, Šipić i Načinović, Srna i Duvnjak dodali po tri. 

Kod Japanaca je briljirao Koske Jasuhira (Kosuke Yasuhira). Japanski centralni bek je postigao deset golova, dok je Naoki Fuđisaka (Fujisaka) postigao pet. 

U ovoj grupi je ranije pobjedu upisala Španija protiv Slovenije (25:22), a nalaze se tu još selekcije Njemačke i Švedske. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.