OLIMPIJSKE IGRE

Fenomenalni Slovenci "razbili" favorizovane Šveđane

Veliku pobjedu Slovenije nad Švedskom pored zapisničkog stola ispratila je rođena Bišćanka Arijana Vojić, rukometna delegatkinja

Janc: Bio nezaustavljiv za Šveđane. IHF

E. Ć.

31.7.2024

Rukometaši Slovenije odigrali su spektakularnu utakmicu i u 3. kolu Olimpijskih igara srušili favorizovanu Švedsku rezultatom 29:24. 

Šveđani su u Pariz stigli kao treća reprezentacija Evrope i bili su favoriti protiv Slovenaca koji su od početka igrali fenomenalno.

Slovenija je kontantno bila u prednosti. Šveđani nisu imali rješenja za odbranu "Zmajčeka", promašivali su zicere, a Slovenci su to znalački kažnjavali.

Briljirao je Blaž Janc koji je dao deset golova. Osim njega, istakao se i Aleks Vlah s osam golova, te Klemen Ferlin s devet odbrana.

Najbolji kod Švedske bio je Hampus Vane (Wanne) koji je susret završio sa šest pogodaka.

Veliku pobjedu Slovenije nad Švedskom pored zapisničkog stola ispratila je rođena Bišćanka Arijana Vojić, rukometna delegatkinja, kojoj je ovo još jedno u nizu velikih takmičenja.

Inače, Slovenija je ovim trijumfom napravila veliki korak ka plasmanu u narednu rundu takmičenja.

U grupi A četiri boda imaju četiri ekipe - Slovenija, Hrvatska, Španija i Njemačka. Švedska je na 5. mjestu s dva boda, dok je Japan bez bodova.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.