300 SPORTAŠA

Dan sporta u Novom Travniku promovirao zdrave navike i sportske kolektive

Brojne djevojke i mladići pokazali su interes za uključivanje u sportske aktivnosti

Novi Travnik. Novi Travnik

FENA

3.8.2024

Novi Travnik u subotu je bio domaćin manifestacije "Dan sporta" na kojoj se okupilo oko 300 sportaša iz 17 novotravničkih klubova, a kojoj je cilj promocija zdravih sportskih navika i upoznavanje žitelja grada sa sportskim kolektivima i onim što oni nude.

- Ovo je bila prilika da se sportski klubovi prezentiraju, pokažu što znaju, ali i privuku i stvore interes kod mladih, koji nisu dio nekog kolektiva - kazao je organizator Kemal Šerifović.

Prvi događaj ovog tipa u Novom Travniku oduševio je sudionike i posjetitelje, a prema svemu sudeći, mogao bi postati tradicija, saopćeno je iz Općine Novi Travnik.

Gradonačelnik Stjepan Dujo također je izrazio zadovoljstvo velikim odazivom mladih sportaša.

- Sretni smo što je veliki broj mladih sportaša sudjelovao na ovom događaju. Čestitam organizatorima, Općinskom - Gradskom sportskom savezu, vjerujem kako se na ovome neće stati i kako će ovakvih i sličnih događaja, na kojima se promoviraju zdrave navike, biti što više i kako će ovo postati tradicija - kazao je Dujo.

Brojne djevojke i mladići pokazali su interes za uključivanje u sportske aktivnosti, što govori kako je glavni cilj događaja ispunjen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.