PLAVOKOSA JULIJA

Barbi s Olimpijskih igara zasjenila Pariz: Zbog ove Ukrajinke svi prate atletiku

U Beogradu ostvarila zapažen rezultat 2017. godine, kada je na Evropskom prvenstvu osvojila bronzu

Julija Levčenko osvojila simpatije. Instagram

E. Ag.

6.8.2024

Profesionalne sportistkinje su bez sumnje neke od najzgodnijih žena na planeti. Ove djevojke naporno rade da održe svoja nevjerovatno moćna tijela u kondiciji, a njihov atletizam i snaga nas inspirišu.

Stoga, nije ni čudo što je jedna lijepa Ukrajinka, atletičarka s Olimpijskih igara, privukla veliku pažnju svojim izgledom. Lijepa plavuša po imenu Julija Levčenko obradovala je Srbiju zbog gesta prema Angelini Topić, kojim je osvojila baš svačije srce i postala još interesantnija. U disciplini skok uvis imala je briljantne nastupe, a oko njenog vrata su već sijala brojna odličja.

Mnogi komentarišu da je najljepša sportistkinja koju su ikada vidjeli. Visoka, zgodna, platinasto plava. "Prava barbika", kako se je brzo prozvali na takmičenju.

Pa, ko je žena koja je zasjenila Pariz i sve one koji čak ni ne prate atletiku?


Plavokosa Julija rođena je u Bahmutu i ima 26 godina. Veoma je uspješna u onome čime se bavi. Još kao djevojčica pokazivala je veliki talent i bilo je za očekivati da će jednog dana postati poznata u svijetu sporta i da neće samo ljepota biti ono po čemu će je prepoznavati.

Atletičarka često dijeli svoj način života, kao i snimke sa svojih treninga na Instagramu. Ovo joj je treći put da predstavlja Ukrajinu, pošto je debitovala u Riju 2016. prije impresivnog osmog mjesta u Tokiju 2020. godine. Levčenko poznaje ukus pobjede, pošto je u dva navrata bila šampionka Evrope do 23 godine i dvostruka nacionalna šampionka.

Upravo je u Beogradu ostvarila zapažen rezultat 2017. godine, kada je na Evropskom prvenstvu osvojila bronzu. Svjetsko prvenstvo u atletici donijelo joj je srebrnu medalju, a 2019. je u Glazgovu zauzela visoko drugo mjesto, piše Ona.rs.

Ni prilikom prelaska u seniorska takmičenja nije ustuknula, iako je, kao i mnogi ukrajinski sportisti, zbog rata na određeni period sportsku karijeru morala da ostavi po strani. Nakon toga Julija nije uspjela da se okiti jednim od tri najsjajnija odličja, ali, kako je ranije ove godine rekla u intervjuu za "Guardian" evocirajući uspomene na početak ruske invazije na Ukrajinu - "nije znala da li će preživjeti, a ne da li će nastaviti da se takmiči".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.