DRAMA U PARIZU

Njemački rukometaši u trileru izbacili Francuze i plasirali se u polufinale Igara

Kod Nijemaca najefikasniji je bio Renars Uščins s 14 golova

Slavlje Nijemaca. AP

N. H.

7.8.2024

Rukometna reprezentacija Njemačke pobijedila je selekciju Francuske rezultatom 35:34 nakon produžetaka u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu. 

Nijemci su u golijadi imali prednost u prve četiri minute (4:2), ali nakon toga je domaća selekcija preuzela kontrolu i napravila razliku. 

Već do poluvremena su uspjeli Francuzi napraviti prednost, da bi ona serijom od tri gola uspjela doći i do šest golova razlike. 

Međutim, sredinom drugog dijela uslijedila je nova serija Nijemaca koji su preuzeli vodstvo, ali u utakmici punoj preokreta, bilo je pod moranje da se desi još jedan ili dva. I desio se, u posljednjim minutama, kada su Francuzi preuzeli kontrolu nad utakmicom, ali tu nije bio kraj..

Kad su mislili svi da je sve gotovo, ukazao se Uščins, koji je ukrao jednu loptu i skoro s centra šutirao, te matirao golmana Žerara (Gerard) i poslao utakmicu u produžetak. 

U produžecima je bilo nekoliko novih preokreta, a ključni pogodak postigao je Uščins u posljednjim sekundama, te donio plasman u polufinale svojoj selekciji.  

Kod Nijemaca najefikasniji je bio Renars Uščins s 14 golova, a Hejman (Heymann) i Gola su dodali po šest.

Najefikasniji kod Francuza bio je desni bek Dika Mem s 10 pogodaka, dok je Deskat dodao osam. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.