RUKOMET

Fenomenalni Slovenci izbacili Norvešku, poznati svi parovi polufinala Olimpijskih igara

Vlah je dao nevjerovatnih 11 golova iz 12 pokušaja, a Janc je dodao dva manje

S utakmice Norveška - Slovenija. AP

E. Ć.

7.8.2024

Rukometaši Slovenije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara nakon što su u fantastičnoj utakmici pobijedili selekciju Norveške rezultatom 32:28 (16:12).

Slovenci su od prve minute istakli ambiciju da se nađu među četiri najbolje ekipe. Na odmor su otišli s četiri gola prednosti (16:12).

U istom ritmu je nastavila i u drugom poluvremenu. Odbrana je bila fantastična, dok su u napadu briljirali nevjerovatni Aleks Vlah i Blaž Janc.

Vlah je dao nevjerovatnih 11 golova iz 12 pokušaja, a Janc je dodao dva manje.

Kod Norvežana se istakao Aleksander Blonz (Alexander) sa sedam pogodaka, a po četiri su dodali Gabriel Seterblom (Setterblom), Kristian Bjornsen i Tobijas Grondal (Grondahl).

Činilo se da bi Slovencima problem mogao napraviti crveni karton koji je u 46. minuti zaradio Dean Bombač.

Prilikom izvođenja sedmerca je pogodio Torbjorna Bergeruda u glavu, a sudije nisu imale milosti i pokazale su mu crveni karton.

Međutim, Slovenci su nastavili sa sjajnim rukometom i na kraju došli do velike pobjede. Ovo im je prvo polufinale Olimpijskih igara i prilika za medalju.

Slovenci će u polufinalu igrati protiv Danske koja je ranije izbacila Švedsku, dok drugi polufinalni par čine Njemačka i Španija.

Raspored i parovi polufinala:

Njemačka - Španija (petak, 16:30)

Danska - Slovenija (petak, 21:30).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.