PARIZ 2024

Video / Kamerman gledao žene pa upao na utrku i napravio potpuni haos: To se ne bi smjelo događati na Olimpijskim igrama

Pojavio se kamerman, hodajući preko skretanja na ljubičastoj stazi i izgledalo je kao da nije svjestan da prekida olimpijski događaj

Scena s utrke. Screenshot

E. Ć.

8.8.2024

Muška utrka na 5.000 metara na Olimpijskim igrama u Parizu bila je prekinuta je zbog bizarnog razloga. 

Naime, jedan snimatelj je stao na put trkačima i izazvao potpuni haos. U drugoj utrci preliminarne runde, dok su trkači krenuli u posljednja četiri kruga utrke, pojavio se kamerman, hodajući preko skretanja na ljubičastoj stazi i izgledalo je kao da nije svjestan da prekida olimpijski događaj.

Kako su se trkači približavali, djelovao je šokirano kada ih je vidio kako prolaze i umalo se sudario sa olimpijcima u onome što je moglo biti veliko gomilanje.

Snimatelj je brzo shvatio svoju skoro štetnu grešku i pokušao je da se povuče, ali su mnogi trkači i dalje morali da zaobiđu njega kako bi izbjegli sudar. Samo jedan trkač je pao u utrci.

- To je amaterski. Ovo se ne bi smjelo događati na Olimpijskim igrama. Bio sam dovoljno daleko da vidim što se događa. Imao je stvarno veliku kameru. Brzo je to shvatio, ali šteta je učinjena. Nekima je utrka bila uništena - rekao je Norvežanin Jakob Ingebrigtsen za "Daily Mail".

Inače, u finale utrke plasirali su se Jakob Ingebrigtsen, Biniam Mehari (Mehary), Isak Kimeli (Isaac), Grent Fišer (Grant Fisher), Oskar Čelimo (Oscar Chelimo), Ronald Kvemoi (Kwemoi), Davit Seare (Dawit), Adisu Jihune (Addisu Yihune) i Morgan Mekdonald (McDonald).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.