PARIZ 2024

Čudesni Volf spustio roletne Špancima: Njemačka u finalu Olimpijskih igara nakon 20 godina

Junak Njemačke bio je nevjerovatni Andreas Volf koji je susret završio s čak 22 odbrane

S današnje utakmice. AP

E. Ć.

9.8.2024

Rukometna reprezentacija Njemačke plasirala se u finale Olimpijskih igara nakon dramatične pobjede protiv Španije (25:24).

Bila je ovo još jedna rukometna poslastica koju su nam priredili Nijemci i Španci na ovim Olimpijskim igrama, nakon duela u grupnoj fazi. 

Junak Njemačke bio je nevjerovatni Andreas Volf (Wolff) koji je susret završio s čak 22 odbrane. 

Branio je moguće i nemoguće i izluđivao Špance, a impresivan je podatak da je odbranio čak sedam od 16 šuteva sa šest metara, odnosno sa same linije.

U finišu je odbranio dva zicera kojima je dotukao špansku reprezentaciju. Prava drama viđena je u finišu meča. Uščins, koji je imao šest golova do tog trenutka, promašuje sedmerac u 51. minuti pri rezultatu 22:22.

Španci u narednom napadu preko Gomeza dolaze do prvog vodstva na utakmici (23:22). Imali su prilika i da odu na +2, ali nisu, što su Nijemci predvođeni fantastičnim Volfom kaznili.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Renars Uščins sa šest golova, dok su po četiri dodali Johanes Gola (Johannes Golla) i Juri Knor (Knorr). Na drugoj strani najefikasniji je bio Daniel Fernandez Himenez (Jimenez) s pet pogodaka.

Njemačkoj je ovo prvo olimpijsko finale poslije 20 godina, a u njemu će igrati protiv boljeg iz duela Danske i Slovenije (21:30). Poraženi će igrati za bronzu protiv selekcije Španije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.