OLIMPIJSKE IGRE

Španija drugi put savladala Sloveniju i osvojila bronzanu medalju

Meč je od početka do samog kraja bio neizvjestan, a niti jedna reprezentacija nije imala nikako prednost veću od dva razlike

Detalji s meča. AP

S. S.

11.8.2024

Rukometna reprezentacija Španije osvojila je bronzanu medalju nakon što je u meču za treće mjesto savladala Sloveniju rezultatom 23:22.

Meč je od početka do samog kraja bio neizvjestan, a niti jedna reprezentacija nije imala nikako prednost veću od dva razlike.

Najefikasniji kod Španije bili su Aleks Gomez sa pet golova i Agustin Kasado sa četiri. Kod Slovenije su se istakli Jure Dolenec i Blaž Janc sa šest, odnosno pet golova.

Perez Vargas je kod Španije imao devet odbrana, dok je slovenski golman Klemen Ferlin se istakao s 11 odbrana.

Podsjećamo, i Španija i Slovenija su grupnu fazu okončale sa tri pobjede i dva poraza. Španiju su u grupnoj fazi savladale Njemačka i Švedska, dok je Slovenija izgubila od Njemačke i Španije.

Slovenija je u četvrtfinalu savladala Norvešku, a Španija Egipat. I jedna i druga reprezentacija su izgubile sa po jedan razlike u polufinalu, Španija ponovo od Njemačke, a Sloveniju je savlada Danska, iako je meč obilježio nedosuđen sedmerac u posljednjim sekundama za produžetak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.