17. PO REDU

Otvorene Paraolimpijske igre u Parizu: BiH predstavlja 14 sportista, zastavu nosio Safet Alibašić

Bh. tim u sjedećoj odbojci je jedan od glavnih favorita za zlatnu medalju, a u grupnoj fazi igrat će sa Francuskom, Egiptom i Kazahstanom

S ceremonije otvaranja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Anadolija

28.8.2024

Svečanom ceremonijom u Parizu, glavnom gradu Francuske, zvanično su otvorene 17. po redu Paraolimpijske igre, javlja Anadolu.

Na Paraolimpijskim igrama učestvuje 4.400 sportista i 182 delegacije, a Bosnu i Hercegovinu predstavlja 14 sportista koji će se takmičiti u tri discipline: sjedećoj odbojci, paraplivanju i parastrijeljaštvu.

Na ceremoniji otvaranja Paraolimpijskih igara zastavu Bosne i Hercegovine nosio je član reprezentacije sjedeće odbojke Safet Alibašić.

Bh. tim u sjedećoj odbojci je jedan od glavnih favorita za zlatnu medalju, a u grupnoj fazi igrat će sa Francuskom, Egiptom i Kazahstanom.

U paraplivanju će BiH predstavljati talentovani Ismail Barlov i to u dvije discipline: 150 metara mješovito i 50 metara prsno.

U streljaštvu će se Ervin Bejdić takmičiti u tri discipline i to P1 – 10 metara zračni pištolj, P3 – 25 metara pištolj i P4 – 50 metara pištolj.

Otkako su 1960. godine u Rimu održane prve Paraolimpijske igre, do sada je održano šesnaest ljetnih i trinaest zimskih POI.

Paraolimpijske igre u Parizu trajat će do 8. septembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.