APLAUZ I OVACIJE

Video / Ismail Barlov rasplakao Vijećnicu: Pogledajte scene sa svečanog dočeka bh. paraolimpijaca

Hvala svima koji su me pratili i podržavali. Nisam ovo mogao ni sanjati, ovo je ostvarenje mog sna

Sa svečanog dočeka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

9.9.2024

U sarajevskoj Vijećnici upriličen je veliki doček za sjajne bh. paraolimpijce, reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci i plivača Ismaila Barlova.

Naši odbojkaši su osvojili srebrenu medalju, baš kao i čudesni Barlov. Bh. delegacija je iz Pariza najprije dočekana na Sarajevskom aerodromu, a potom i u Vijećnici.

Svi prisutni ovacijama su pozdravili prvo odbojkaše od stručnog štaba predvođenog selektorom Ifetom Mahmutovićem do odbojkaša koji su igrali u Parizu: Ismet Godinjak, Adnan Mamko, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Edin Đino, Safet Alibašić, Ermin Jusufović i kapiten Sabahudin Delalić.

Pozlatio naše srebro

Nakon toga ovacijama su pozdravljeni trener Amel Kapo, trener i asistent Ismaila Barlova, Nihad Barlov, a posebne ovacije dobio je fenomenalni Barlov.

Prvi se obratio selektor odbojkaša Ifet Mahmutović.

- Hvala ovom našem malom dječaku koji je pozlatio ovo naše srebro. Bodrio nas, a mi ćemo ga gledati bar devet Olimpijada sa zlatom, a ostalo ćemo vidjeti. Hvala svima, hvala svim prijateljima, nama je Ismailov rezultat bio podstrek. Izvinjavamo se što nije zlato, a nadigrali smo ih. 

U sportu ima politike, ali nećemo se žaliti. Imamo najboljeg srednjeg blokera, a tamo smo imali nešto što su nam uzeli. Po zvaničnoj statistici najbolji igrač je Mirzet Duran, on je najbolji odbojkaš svijeta. Oni su to dodijelili igraču iz Irana, to je takva politika - rekao je Mahmutović.

Kapiten odbojkaša Sabahudin Delalić je rekao kako su on i njegove kolege došle u finale zahvaljujući Ismailu Barlovu koji ih je motivisao.

Bit će veliki šampion

- Meni je ovo sedma medalja sa Paraolimpijade. Ismail nas je odveo u finale, možda bi izgubili od Njemačke da nije bilo njega. Da on dođe sa srebrenom, a mi bronzanom ne ide. On će ovu priču nastaviti, mi smo dosegli vrh, a on će nastaviti i biti veliki šampion. On je sa 13 godina osvojio, a ja sa 22 godine - dodao je Delalić.

Potom se prisutnima obratio trener Ismaila Barlova, Amel Kapo.

- Ovo je definicija zadovoljstva. Ponosan sam na sve članove kluba, rade fantastične stvari, treba im samo pružiti jednaku priliku.

Ismail je dječak koji ide u školu, nije ni imao raspust, plivao je kilometre da bi bili tu gdje jesmo. Sutra mora u školu, prva je smjena - naveo je Kapo.

Emocije su proradile kod svih prisutnih kada se obratio čudesni Barlov.

- Hvala svima koji su me pratili i podržavali. Nisam ovo mogao ni sanjati, ovo je ostvarenje mog sna - rekao je Barlov, a onda i on zaplakao od sreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.