ASOVI

Krajiček: Za Đokovićeve uspjehe su dijelom zaslužni i Federerovi navijači

Ono što se dogodilo u Australiji je teško palo Novaku i bit će zanimljivo pratiti šta se dešava u Dubaiju, rekao je Krajiček

Novak Đoković. Arhiva

G. Š.

12.2.2022

Novak Đoković jedan je od najjačih sportista svijeta, ali je ono sa čime se suočio u Australiji bilo potpuno drugačije od svega što je doživio u karijeri, istakao je legendarni Ričard Krajiček (Richard Krajicek), prenosi SK. Srbijanski teniser nije mogao učestvovati na Australijan openu, pošto je odlukom vlasti deportovan iz Melburna poslije dva sudska procesa...

- Ono što se dogodilo u Australiji je teško palo Novaku i bit će zanimljivo pratiti šta se dešava u Dubaiju, rekao je Krajiček i dodao:

- Obično bismo rekli da će ga ovo motivisati i da ne želite da igrate protiv njega, ali sada je drugačije. On je navikao da se bori na terenu sa publikom, sa protivnikom, nekada i sa samim sobom. Ali ovo je bilo teže. Potpuno drugačiji pritisak, nego kada publika navija protiv vas ili kada se suočavate sa meč loptom rivala na Vimbldonu, istakao je Krajiček.

- Ali znate šta, on je jedan od najjačih momaka koje sam ikada vidio u sportu i možda će ga ovo zaista motivisati. Teško je reći kako će reagovati na sve.

Đoković se kroz karijeru suočavao sa teškim situacijama, a nerijetko je u važnim mečevima publika bila na strani njegovih rivala.

- Za Đokovićeve uspjehe su dijelom zaslužni i Federerovi navijači. Oni su u njihovim mečevima toliko navijali za Rodžera, misleći da mu pomažu, a zapravo su pomagali Novaku, smatra Krajiček.

Srbijanski teniser će prve mečeve ove sezone odigrati na turniru u Dubaiju, koji počinje 21. februara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.