ODGOVORIO NA OPTUŽBE

Đoković: Samo se u moje povrede sumnja, drugi su žrtve

Nemam osjećaj da ja moram nekome nesto da dokažem, kazao je srbijanski teniser

Đoković: Muči ga zadnja loža. Twitter

A. V.

23.1.2023

Novak Đoković je nakon plasmana u četvtfinale Australijan Opena kazao da ga samo dodatno motivišu sumnje u njegovu povredu zadnje lože.

Prethodnih dana su se u pojedinim medijima pojavile takve tvrdnje, čak je i Tod Vudbridž (Todd Woodbridge) rekao da Đoković možda preuveličava…

- Sumnje ostavljam njima, ti koji sumnjaju, neka sumnjaju i dalje. Sumnja se samo u moje povrede, a kada se neki drugi igrači povrede, oni su žrtve, a ja sam onaj koji se pretvara. To je veoma interesantno, znate o kome se radi. Nemam osjećaj da ja moram nekome nesto da dokažem - rekao je Đoković i dodao:

- Imam snimke od prije dve godine, MRI, ultrazvuk…. Da li ću to objaviti na mrežama, u dokumentarcu, ne znam. Zavisi kako se osjećam, možda hoću, možda neću… Ne zanima me šta ljudi pričaju i misle. Samo se nastavlja taj narativ oko mene, koji je drugačiji od drugih igrača. Navikao sam na to, i to mi daje dodatnu snagu. Tako da – hvala im na tome.

Prošle godine je Đoković izjavio da su pale neke maske kod ljudi…

- Padat će još mnoge maske, pogotovo maske koje su se stvorile u posljednje dvije godine s ovom situacijom. To me zanima da vidim.

Đoković će se u četvrtfinalu sastati sa Andrejem Rubljovom.

Klasa
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.