ROLAN GAROS

Đoković nakon pobjede dao izjavu koja je ohrabrila navijače, govorio i o Nadalu

Zaradio je i čak 110.000 eura u pojačanom nagradnom fondu Rolan Garosa

Novak Đoković. Platforma X

E. Ć.

28.5.2024

Novak Đoković plasirao se u drugu rundu Rolan Garosa nakon što je u tri seta savladao francuskog tenisera Pjera-Uga Erbera (Pierre-Hugues Herbert).

Tako je na najbolji način započeo odbranu titule, a nakon meča se obratio medijima.

- Pobijedio sam u 3:0, odigrao dobar taj-brejk i ostao foksuiran sam. Sretan sam što sam ovako krenuo, osjećam se bolje, idem u pozitivnu stranu - rekao je Đoković.

Kazao je da je ovo samo početak.

- Čak i Australija je bila borba. Ovo je samo jedan meč ovdje, vidjet ćemo kako napredujem, kako se osjećam. Ovo danas je bilo dobro. Bio sam foksuiran, bio sam tu. Zadovoljan sam svojim majndsetom, to sam gledao. 

Gdje ćete se osjećati tako, ako ne na Gren slemovima. To su turniri koji me vade iz kreveta svaki dan, da moram da treniram, da vidim šta mogu da uradim tamo. Nadam se da mogu da odem daleko - naveo je on.

Komentarisao je i svog najvećeg rivala Rafaela Nadala, koji je uprkos porazu od Aleksandra Zvereva (Alexander) od 3:0 pokazao da još može igrati dobar tenis. Đoković ga je gledao sa tribina.

- Mislim da je igrao dobro, ako uporedimo sa onim kako je igrao u Rimu i Barceloni. Igrao je na višem nivou, iako je izgubio sa 3:0, mogao je da uzme drugi i treći set. Nije imao sreću sa žrijebom, Zverev je u formi, osvojio je Rim, dobro se osjećao. 

Ne sjećam da se da uživo gledao set na terenu, osim Dejvis kupa. I Iga je bila tu, svi smo htjeli da osjetimo atmosferu tog jedinstvenog momenta koji je možda bio posljednji - naveo je Đoković.

Zanimljivo da se Đoković na kraju press konferencije dotakao i košarke.

- Nećete da govorim o košarci - našalio se Đoković i dodao:

- Evroliga, NBA pratim… Đole je danas predstavio. Ali drago mi je da su se prostori bivše Jugoslavije proširili na Dubai.

Inače, ovom pobjedom je uspio da odbrani početnih 50 bodova na ATP listi od 2.000 koliko je uzeo prošle godine.

Osim toga, zaradio je i čak 110.000 eura u pojačanom nagradnom fondu Rolan Garosa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.