MASTERS

Sumrak favorita u Montrealu: Medvedev krivi OI, Cicipas oca

Već na početku Mastersa u Montrealu dogodilo se nekoliko iznenađenja

Stefanos Cicipas. AP

N. H.

9.8.2024

Već na početku Mastersa u Montrealu dogodilo se nekoliko iznenađenja. Glavni kandidati za osvajanje turnira u odsustvu Đokovića i Alkaraza (Alcaraz) - Danil Medvedev i Stefanos Cicipas (Tsitsipas), poraženi su, a svaki je na svoj način pokušao "oprati" poraz. 

– Znali smo da je ovakvo nešto realno – ističe Medvedev u ime svih tenisera koji su prošle sedmice igrali na olimpijskom Rolan Garosu: 

- Poslije igranja na šljaci jako je teško prebaciti se odmah na beton. Dobro sam trenirao posljednjih dana, ali čim je počeo meč, sve je bilo drugačije.

Medvedev je došao po prvu titulu u godini, ali od toga, barem još uvijek, neće biti ništa. 

Sličan slučaj je i s Cicipasom, ali sada je ceh platio njegov otac i trener Apostolos. Stefanos je gotovo cijelog meča vikao na njega.

– Insistirao je da promijenim žice. Danima mu govorim da mi ta promjena ne odgovara, da se osjećam kao da su loptice mrtve. Nisam mogao da ih pritisnem. Za mene je meč na Mastersu veoma važan, ovo nije bio pravi trenutak za takav potez - kazao je grčki teniser, a onda je i "zaprijetio":

– Četiri-pet dana se žalim mom treneru (Apostolos) da nisam naviknut i koliko je ovaj meč važan za mene. Potreban mi je trener koji me sluša i prati moje primjedbe kao igrača. Moj otac nije mnogo inteligentno postupio u ovoj situaciji i nije prvi put da se takvo nešto događa. Veoma sam razočaran njime - kazao je Cicipas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.