SRBIJANSKI AS

Poznato šta je Đoković zaradio plasmanom u 2. kolo US Opena, nakon meča izjavom razočarao mnoge u Srbiji

Oborio je rekord i ispisao historiju, a onda dao izjavu koja je rastužila Beograđane, ali i sve ljubitelje tenisa u Srbiji

Đoković: Lako do 2. runde. AP

E. Ć.

27.8.2024

Novak Đoković očitao je teniski čas moldavskom igraču Raduu Albatu i pobijedio ga u 1. kolu US Opena bez izgubljenog seta (3:0).

Đoković je do trijumfa na startu pohoda u odbranu naslova i osvajanja 25. Gren slem titule došao nakon dva sata i osam minuta igre. 

Oborio je rekord - postavši igrač s najviše pobjeda na Artur Eš stadionu (78) svih vremena, a sve je to ispratio Boldvin u pratnji supruge Hilaria, a zaradio i malo bogatstvo.

Đoković je ovom pobjedom obezbjedio 140.000 eura, koliko donosi plasman u 2. kolo US Opena, a također je osvojio i 50 ATP poena.

Nakon meča je bio raspoložen, međutim, potvrdio je vijest koja je sigurno rastužila sve u Beogradu i Srbiji. Naime, neće igrati ATP turnir koji se vraća u Beograd ove godine (3. - 9. novembra).

- Drago mi je što smo vratili turnir u Beograd. To je Đoletov projekat, on je u potpunosti uradio to sa svojim timom, od početka do kraja. Rade dobar posao, to su pokazali u Srbiji i Banjoj Luci. Ove godine se tako pružila prilika da se uzela licenca na dve godine, ta licenca ne pripada nama, nego pripada turniru u Sankt Peterburgu.

Zbog situacije u Rusiji, bio je u Izraelu, pa je putovao za Španiju. Beograd se pokazao kao grad koji ima tenisku kulturu, imali smo odlične turnire. Ove godine neću igrati na tom turniru, ali želim sav uspjeh organziatorima i nadam se da će svi ostali srbijanski teniseri igrati.

Nadamo se da će biti neko zvučnije ime, nezgodno je jer je pred Masters u Torinu. Dosta tenisera završava nakon Bersija završava sezonu. Bit će u Areni i želim puno uspjeha - rekao je Đoković.

Novak Đoković će u 2. kolu US Opena igrati protiv sunarodnjaka Lasla Đerea. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.