NAKON AFERE "SINER"

Medvedev: Zamislite da teniser iz top 100 dobije mejl i kažu da mu je kokain u krvi, a on odgovori da ga nije uzimao

Kada ne znate, onda budete suspendovani

Danil Medvedev. Screenshot

S. S.

28.8.2024

Danil Medvedem savladao je u prvom kolu US Opena Dušana Lajovića, a u narednoj rundi ga čeka Fabijan Marošan iz Mađarske.

Nakon meča je održao konferenciju za medije, gdje je osim osvrta na sam meč, prokomentarisao i doping skandal oko Janika Sinera.

- Vidio sam šta je rekao Tejlor (Fric) i zaista mi se svidjelo. Vidite, samo Janik zna šta se tačno desilo, mi ne možemo znati. Niko ne može da zna tačnu istinu osim njega, njegovog tima i možda nezavisnog suda. Nadam se da je situacija ista za svakog igrača, da svaki igrač može da se brani, ali mislim da to što je on uradio nije bilo u okviru pravila. Samo su pravila malo nejasna. Zamislite, on je znao šta se desilo, dobro je po njega, pa je uspio da se odbrani. Zamislite da teniser iz Top 100 dobije mejl i tamo ti kažu, slušaj, kokain ti je u krvi. Onda vi dođete i kažete, nisam nikada to uzimao u životu. Ne znam kako je dospjelo. Kada ne znate, onda budete suspendovani. To je taj čudni dio, ali takva su doping pravila. Sve je ok. Samo se nadam da su pravila i tretmani isti za svakog tenisera.

Upitan da li je oprezniji šta jede i pije nakon toga što se desilo Sineru, on je odgovorio negativno.

- Ne. Trudim se da se brinem oko tih tvari. Ali, da, nikada ne znate šta može da se desi u životu. Neki doping sportovi, a pričam o svim sportovima godinama unazad, izgledaju smiješno. Mnogo njih su smiješni zbog načina na koji su se desili. Život je smiješan ponekad. Ne. Pažljiv jesam, ali nikada ne znate šta se može desiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.