LEGENDARNI ŠVICARAC

Federer se oglasio o slučaju "Siner": Pitanje na koje mora da se da odgovor

To nije nešto što želimo da vidimo u našem sportu, ovaj tip vijesti, bez obzira na to da li je on ili bilo koji drugi igrač nešto uradio

Federer: Nezgodna situacija. AP

E. Ć.

3.9.2024

Legendarni švicarski teniser Rodžer Federer (Roger) oglasio se o kontroverznom slučaju Janika Sinera (Jannik Sinner) koji je dva puta bio pozitivan na zabranjenu supstancu klosteblo.

- To nije nešto što želimo da vidimo u našem sportu, ovaj tip vijesti, bez obzira na to da li je on ili bilo koji drugi igrač nešto uradio. Prosto nam takva pažnja nije potrebna.

Košmar za svakog sportistu

Razumijem da je nezgodna situacija. To je košmar za svakog sportistu i tim, da imate takve optužbe i probleme jer ispunjavamo te formulare svaki dan. Sa tim živite. Svako jutro kada se probudite pomislite "Da li me neko čeka na vratima da me testira". To je teško - rekao je Federer.

Podsjetimo, prilikom oba testiranja pomenuti metabolit pronađen je u malim količinama, ali je zbog toga oba puta momentalno privremeno suspendovan, sa pravom na žalbu. 

Na kraju je žalba uvažena, a Italijan je nastavio das e neometano takmičiti na turnirima.

Kako je objasnio Siner, jedan član njegovog tima je koristio sprej za malu ranu na tijelu koji u sebi sadrži klostebol.

Jedno pitanje

- Razumijem frustraciju. Postavlja se pitanje da li je tretiran kao ostali i mislim da se na to sve svodi.

Mislim da svi vjeruju da Janik nije ništa uradio, ali nekonstantnost koja se ogleda u tome da nije primoran da pauzira dok nisu bili 100 posto sigurni, mislim da je to pitanje na koje mora da se da odgovor. 

Tako je kako je, moramo da vjerujemo procesu kao i svima koji su uključeni - naveo je Federer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.