NJEMAČKI TENISER

Zverev pobjesnio zbog ispadanja s US Opena: "Da me probudite u tri ujutro..."

U nekom momentu nisam znao šta više da radim, imao sam previše pitanja u glavi, kazao je

Aleksander Zverev. AP

N. H.

4.9.2024

Aleksander Zverev (Alexander) je, ispadanjem Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz), te stalnim problemima s povredama Janika Sinera (Jannik Sinner), postao glavni favorit za osvajanje US Opena, ali on je eliminisan u četvrtfinalu.

Američki teniser Tejlor Fric (Taylor Fritz) ga je pobijedio s 3:1, a nakon meča Zverev nije imao ništa pozitivno o svojoj igri.

- Igrao sam užasno. Servis i ritern su bili, zapravo, dobri, ali igra s osnovne linije je bila očajna. Ne znam... Ne sjećam se da sam ovako udarao loše bekhend otkad sam na Touru. Promašivao sam udarce koji su dolazili po sredini terena, pogađao sam dno mreže. Užasno. Zaista, užasno - kazao je Zverev, a onda nastavio:

- Forhend je bio u redu. Servis je bio u redu. Ali, udarac na koji sam se oslanjao, udarac koji znam da izveden da me probudite u tri ujutru, me je izdao. Nije bio tu i nemam riječi, da budem iskren.

Zverevu je ostalo da razmišlja o novim turnirima.

- U nekom momentu nisam znao šta više da radim, imao sam previše pitanja u glavi. Nisam znao kada da napadnem, a kada da ostavim lopticu u igri. Kada sam odlučivao da zadržim reli, pogodio bih dno mreže. Kada bih krenuo da napadnem, promašivao bih nekoliko metara od osnovne linije. Ne znam, nema odgovore. Ne kažem da Tejlor nije zaslužio pobjedu, zaslužio ju je i te kako. Igrao je dobar meč i zaslužio je pobjedu - naveo je Zverev.

Ništa mu, osim nervoze, nije ostalo na konferenciji za medije.

- Nisam bio ovako frustriran dosta dugo vremena. I ljut. Dugo, nisam bio ovako ljut - zaključio je Zverev.

Inače, Tejlor Fric će igrati s Frensisom Tijafoom (Frances Tiafoe), kojem je meč predao Grigor Dimitrov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.