EMOTIVNA PORUKA

Đoković se obratio Nadalu poslije pobjede: Nevjerovatan si sportista i čovjek

Znam koliko žrtve treba porodica da stavi u karijeru profesionalnog tenisera, zaslužili ste ovo koliko i on - rekao je Đoković

Novak Đoković i Rafael Nadal. Platforma X

Dž. V.

prije 11 sati 4 minute

Novak Đoković slavio je protiv Rafaela Nadala u meču za 3. mjesto na turniru u Rijadu. 

Pobjedom je 31. put slavio protiv Španca, a ovo je bio njihov posljednji meč, s obzirom na to da je Nadal najavio kraj karijere.

Nakon meča je prvo iskoristio priliku da se zahvali organizaciji.

- Prvo bih zahvalio njegovoj ekselenciji, a onda i svima na organizaciji ovog događaja. Nevjerovatno iskustvo. Hvala publici koja dolazi na svaki meč i što pružate podršku ovom sportu, nevjerovatni ste.

Đoković se okrenuo prema Nadalu i uputio emotivnu poruku prisječajući se njihovog prvog zajedničkog meča.

- Sada za Rafu. Ne znam gdje da počnem, vratit ću se na prvi meč 2005. godine, mislim da je to bilo tad. Ko bi rekao da ćemo skoro 20 godina kasnije stajati sa preko 60 mečeva na najvećoj sceni u ovom sportu. Imam najveće moguće poštovanje, nevjerovatan si sportista i nevjerovatan čovjek. Nadam se da ćemo sjediti na plaži, piti piće i pričati o nečem drugom. Želim da čestitam tvom timu i familiji na karijeri koju si imao. To je i vaš uspjeh. Znam koliko žrtve treba porodica da stavi u karijeru profesionalnog tenisera, zaslužili ste ovo koliko i on. Svaka čast na nevjerovatnoj karijeri.

Bila je čast, bilo je nevjerovatno zadovoljstvo da dijelim teren s tobom. Ovo je emotivan momenat, i nemoj da napustiš tenis, ostani još malo. Ostani sa nama jer ostavio si nešto u ovom tenisu i hvala ti na tome - rekao je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.