ACIBADEM

Sveobuhvatna, koordinirana njega u liječenju raka, pod jednim krovom

Personalizovana briga i napredne terapije u borbi protiv raka u Acıbadem zdravstvenoj grupaciji

Sveobuhvatna, koordinirana njega u liječenju raka, pod jednim krovom. Acıbadem Zdravstvena grupacija

Marketing

prije 7 dana

Acıbadem Zdravstvena grupacija, vodeća je zdravstvena ustanova za liječenje onkoloških pacijenata u Turskoj i već 25 godina nudi sveobuhvatne i personalizovane mogućnosti liječenja i odraslima i djeci, bez obzira na dijagnozu i stadij bolesti. Cilj nam je da u potpunosti iskorijenimo tumor uz istovremenu zaštitu zdravih tkiva, te time pacijentima obezbijedimo zdrav život. U Acıbademu svi naši hirurzi, radijacijski i medicinski onkolozi blisko sarađuju kako bi osigurali sveobuhvatnu njegu i uz najbolje moguće rezultate za pacijente.

Objedinjujući koordinisanu njegu onkoloških pacijenata pod jednim krovom, Acıbadem mijenja način na koji pacijenti pristupaju svojim ljekarima i kompletnim zdravstvenim uslugama – rezultat je jedinstveno iskustvo pacijenata.

Šta sve liječimo?
Acıbadem je predan svom cilju da se svakom onkološkom pacijentu obezbjedi pristup najboljoj mogućoj zdravstvenoj njezi. Naša stručnost, vrhunska njega i napredne tehnologije kombinacija su zahvaljujući kojoj smo razvili najsigurnije i najefikasnije terapije u liječenju brojnih onkoloških bolesti, uključujući i:

• Urološke karcinome (prostata, bubrezi, mjehur i testisi)
• Ginekološke karcinome (cervikalni, jajnici, endometrijum)
• Karcinome probavnog sistema (jednjak, želudac, debelo crijevo, gušterača, jetra)
Rak dojke
• Tumore mozga i leđne moždine
• Rak glave i vrata
• Rak kostiju
• Rak grudnog koša
• Limfom
• Melanom
• Dječje karcinome

Sveobuhvatna, koordinirana njega u liječenju raka, pod jednim krovom. Acıbadem Zdravstvena grupacija

Šta sve nudimo?
Onkologija Acıbadem primarno je odredište za upravljanje i liječenje onkoloških bolesti koje osigurava zdravstvene usluge u liječenju cijelog spektra karcinoma. Koristimo savremene tehnike uz personalizovani pristup usmjeren na svakog pojedinačnog pacijenta. U Acıbademu svaki onkološki pacijent dobija presonalizovani plan liječenja prilagođen njegovim jedinstvenim potrebama. Liječenje može uključivati bilo koju kombinaciju različitih terapija.

Hirurgija
Hirurški pristup i uspješno uklanjanje tumora često je najefikasniji pristup u rješavanju onkoloških bolesti. Stoga se operacija često ističe kao primarni tretman u liječenju mnogih vrsta raka, jer obezbjeđuje najbolje šanse za izlječenje, pod uslovom da se tumor može u potpunosti ukloniti iz tijela. Uspjeh resekcije tumora značajno utiče na mogućnost izlječenja i stopu preživljavanja pacijenta. Dodatno, povećava i efikasnost naknadnih tretmana.

U Acıbademu se hirurgija primarno temelji na minimalno invazivnim tehnikama, koriste se specifični hirurški instrumenti a tradicionalna otvorena hirurgija se sve manje koristi. Dodatno, hirurzi iz Acibadema posjeduju izuzetno bogato iskustvo u robotskoj hirurgiji, naprednom obliku laparoskopske hirurgije. Robotska hirurgija omogućava hirurzima da izvode operacije pomoću alata pričvršćenih na robotske ruke. Minimalno invazivna hirurgija obezbjeđuje bolje rezultate, skraćuje vrijeme postoperativnog oporavka i smanjuje rizik od komplikacija.

Sistemska terapija
U Acıbademu se u liječenju onkoloških bolesti koriste sve sistemske terapije.

• Lijekovi za hemoterapiju cirkulišu kroz krvotok kako bi uništili ćelije raka po cijelom tijelu. Stoga se hemoterapija koristi za liječenje raka bez obzira na mjesto u tijelu.

• Imunoterapija ima za cilj da ojača imunološki odgovor na lijekove, te da omogući imunološkom sistemu da efikasnije razlikuje, cilja i uništava ćelije raka.

• Ciljana terapija je liječenje raka usmjereno na genetske promjene ili mutacije koje zdrave ćelije pretvaraju u ćelije raka. Za razliku od tradicionalnih terapija, ciljani lijekovi dizajnirani su za napad na specifične abnormalnosti unutar ćelija raka.

• Hormonska terapija se koristi u liječenju određenih vrsta raka koji se oslanjaju na hormone za rast, kao što su rak prostate i rak dojke.

Radioterapija
Napredak u tehnikama zračenja donosi revoluciju u liječenju raka, a radioterapija se pojavila kao jedna od metoda liječenja koja najviše obećaje. Danas je radioterapija prepoznata kao vrijedna opcija u liječenju mnogih vrsta raka. U posljednjih 25 godina, Acıbadem je vodeća zdravstvena ustanova koja efikasno koristi najnaprednije radioterapijske tehnologije u liječenju raka. U suštini, radijacijska onkologija koristi zračenje za uklanjanje ćelija tumora. Precizno isporučeno zračenje može iskorijeniti ili smanjiti rak bez potrebe za hirurškim liječenjem. Radioterapija se može primijeniti kao primarna terapija ili koristiti nakon operacije kako bi se smanjio rizik od recidiva.

Zbog svojih zdravstvenih usluga Acıbadem je globalni lider i već dugo tračak nade svim onkološkim pacijentima koji u Tursku pristižu iz cijelog svijeta po najbolje opcije liječenja.

Uspješna priča jedne pacijentice: Putovanje puno nade u Acıbadem u Turskoj
Pacijentima i njihovim porodicama nekada je kroz uspješnu priču o pacijentu najlakše ilustrirati kakav je ishod moguć kada se primjene sve ove opcije i mogućnosti liječenja.

U Acıbadem se javila 57-godišnja pacijentica iz BiH s dijagnozom karcinoma dojke. Pomoć je tražila na različitim klinikama i susretala se s različitim ljekarima u svojoj zemlji, samo da bi shvatila da joj je potrebno sveobuhvatno liječenje. Otprilike u to vrijeme, jedan od njenih prijatelja predložio joj je bolnicu Acıbadem u Istanbulu, gdje je njen suprug ranije bio na liječenju raka mokraćnog mjehura. U petak se javila Acibadem Informativnom uredu u Sarajevu, a već u ponedjeljak je iz Sarajeva doletjela u Istanbul na konsultacije s ljekarima bolnice Acıbadem. Susrela se s hirurgom koji joj je objasnio plan liječenja koji uključuje hemoterapiju kako bi se tumor u početku smanjio, nakon čega slijedi sigurna i efikasna resekcija tumora i na kraju radioterapija kako bi se osiguralo uništenje svih ćelija raka, poboljšali rezultati i smanjio rizik od ponovnog pojavljivanja. Susrela se i s radiologom i medicinskim onkologom te dobila detaljne informacije o bolesti i koracima liječenja.

Liječenje je počelo hemoterapijskim režimima, nakon čega je uslijedilo hirurško uklanjanje tumora. Podvrgnula se manje opsežnom hirurškom zahvatu koji se zove zahvat očuvanja dojke, a koji je uključivao izrezivanje tumora sa sigurnim rubom okolnih zdravih ćelija umjesto odstranjivanja cijele dojke, uz očuvanje prirodnog oblika i izgleda dojke u najvećoj mogućoj mjeri. Nakon operacije primila je jednu radioterapiju dok rez još nije bio zatvoren, tehnikom poznatom kao intraoperativna radioterapija (IORT). Paralelno je plastični hirurg izveo zahvat rekonstrukcije dojke i rekreirao oblik dojke. Danas je to pacijentica bez karcinoma, zdrava više od 3 godine, što je divno.

Acıbademov stručni tim, specijaliziran za personalizovanu i sveobuhvatnu njegu, posvećen je pacijentima prije, za vrijeme i nakon tretmana. Možete biti uvjereni da će Međunarodni centar za pacijente Acıbadem detaljno isplanirati svaki korak vašeg zdravstvenog putovanja. U bilo kojem trenutku možete nas nazvati ili poslati e-poštu ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.