BIH

Grupa roditelja iz Banje Luke želi da djeca prekinu ekskurziju u Italiji

Fena

28.5.2018

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas s grupom roditelja maturanata banjalučke Ekonomske škole, koji su izrazili želju da djeca prekinu ekskurziju i vrate se kući poslije jutrošnje saobraćajne nesreće u kojoj je u Italiji izgorio njihov autobus, zajedno s prtljazima i svim ličnim stvarima.

Radojičić je rekao roditeljima da su gradske vlasti od jutros u stalnom kontaktu s konzulatom BiH u Milanu, iz kojeg su dobili uvjeravanja da će sva djeca dobiti privremene putne isprave, pošto su im pasoši izgorjeli zajedno s prtljazima.

On je kazao da će gradske vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći da se izađe ususret zahtjevima roditelja, naravno, zavisno i od volje samih učenika.

– U kontaktu s turističkom agencijom, koja je organizirala putovanje, potvrđeno nam je da je u Italiju već upućen autobus kojim bi djeca koja to žele bila vraćena kućama – kazao je Radojičić.

U saobraćajnoj nesreći, koja se jutros oko 9.30 sati dogodila na dvadesetak kilometara od italijanskog ljetovališta Lido di Jesola, u potpunosti je izgorio autobus koji je prevozio grupu maturanata Ekonomske škole.

Niko od 51 maturanta, koji su bili u autobusu, nije povrijeđen, a djeca su trenutno u Lido di Jesolu, gdje su im lokalne vlasti pružile pomoć i privremeno ih smjestile u prihvatilište lokalnog Crvenog križa, gdje čekaju da dobiju privremene putne isprave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.