PROTESTI

Demobilisani borci odblokirali autocestu prema graničnom prijelazu Bijača, kažu da je ovo bila samo poruka vlastima

Ar. M. - M.R.S.

5.7.2018

Demobilisani borci su se prije desetak minuta dobrovoljno povukli sa autoceste i deblokirali saobraćaj prema GP „Bijača“. 

- To je bila samo poruka vlastima – potvrdio nam je Boto. 

Podsjećamo, demobilisani borci, članovi Udruženja „Zaboravljeni branitelji“, blokirali su večeras oko 19 sati autocestu prema graničnom prijelazu „Bijača“, a uskoro im se trebaju pridružiti i demobilisani borci iz kampa iz Sarajeva.  



Rekao je nam je ovo Darinko Boto, jedan od predstavnika Udruženja „Zaboravljeni branitelji“. 

- Tu smo do daljnjeg. Ovo je poruka da prevara ministra za boračka pitanja Salke Bukvarevića neće proći. Za četiri godine ništa nije uradio za nas – dodao je Boto. 

Kazao je da se napravila veća kolona vozila i da su ljudi napeti, ali apelira se na građane da razumiju demobilisane borce. 

- Obraćali smo se institucijama, i one su nas prevarile. S njima očito možemo razgovarati jezikom ulice – kazao je Boto. 

Demobilisani borci nezadovoljni su predloženim zakonom o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica ističući da njime nisu ispunjena tri zahtjeva boraca, kako je bilo dogovoreno. Borci traže borački dodatak u iznosu od šest KM po mjesecu provedenom u ratu, javnu objavu boračkog registra i prestanak finansiranja udruženja boraca iz federalnog budžeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.