REAKCIJE

Džindić za „Avaz": Vlada FBiH o stanju u „Aluminiju“ raspravljat će u petak

Nezavisni operator sistema u BiH, podsjećamo, dao je "Aluminiju" rok do 14 sati da pronađe novog, odnosno alternativnog opskrbljivača električnom energijom

Džindić: Ova problematika dugo traje

M. Aš.

15.10.2018

Nermin Džindić, ministar energije u Vladi FBiH, kazao je danas za „Dnevni avaz“ da će Vlada FBiH o stanju u „Aluminiju“ raspravljati na sjednici koja je zakazana za petak. 

- To je sve što ja znam za sada i znam da neće biti hitne telefonske sjednice. Ostalo ćemo vidjeti. Ja sam na službenom putu. Ova problematika dugo traje i problem je što je u posljednjih mjesec-dva došlo do naglog povećanja cijene električne energije. I onda je to sve dodatno zakompliciralo stvari – rekao nam je Džindić.

Nezavisni operator sistema u BiH, podsjećamo, dao je "Aluminiju" rok do 14 sati da pronađe novog, odnosno alternativnog opskrbljivača električnom energijom. U protivnom će „Aluminij“ s prijenosne mreže isključiti noćas tačno u ponoć zbog milionskih dugovanja za električnu energiju.

Inače, prema nezvaničnim podacima, dug ''Aluminija'' prema ''Elektroprivredi HZHB'' u ovom trenutku iznosi oko 184 miliona KM. I iz ove firme se nadaju pomoći Vlade kroz uplatu interventnih sredstava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.