AFERE

Advokat Kurtović tvrdi da više nije u kontaktu s klijenticom iz seks-videa

On nije htio komentirati navode da se pravnog zastupanja odrekao zato što su procurile informacije da su on i djevojka sa snimka u vezi

Kurtović negira bilo kakvu povezanost s djevojkom. Avaz

Piše: S. DEGIRMENDŽIĆ - A. NUHANOVIĆ

16.11.2018

Prošlo je više od 15 dana otkako je BiH, ali i region, potresla afera s navodno neovlaštenim postavljanjem snimaka seksa Sabahudina Blaževića i jedne Bišćanke, inače asistentice na jednom od bihaćkih fakulteta, na internetske pornografske stranice, a još se i ne nazire šta je prava istina u ovom slučaju.  

Dok je djevojka tvrdila da je bila u vezi s Blaževićem i da nije znala da ju je snimao tokom seksa, kao i da je slučajno otkrila da su njihove snimke postavljene na internet, Blaževićev advokat ustvrdio je da je njegov klijent žrtva ucjene.

Konačna riječ

Anel Kurtović, prvobitni pravni zastupnik Bišćanke, odbacio je optužbe o ucjenama te se, sve dok se u javnosti nije pojavila informacija da su on i Bišćanka sa snimka zaručnici, zdušno stavljao u njenu odbranu.

No, Kurtović je jučer za „Avaz“ kazao da on više ne zastupa djevojku koja je postala poznata po seks-snimku i da s njom nije u kontaktu.

On nije htio komentirati navode da se pravnog zastupanja u ovom slučaju odrekao jer su u javnost procurile informacije da su zaručnici.


Blažević: Njegov advokat tvrdi da je on žrtva

Inače, ranije se na Facebooku pojavila i fotografija Kurtovića i djevojke čiji su identitet neki portali bili objavili, a potom su to uklonili.

Konačnu riječ o ovoj aferi dat će Tužilaštvo USK, kojem je i podnesena prijava protiv Blaževića. Iz te institucije za „Avaz“ jučer nisu mogli mnogo reći o ovom slučaju.

- U konkretnom predmetu u toku su provjere navoda krivične prijave. O donesenim odlukama bit ćete blagovremeno obaviješteni - kazali su u Tužilaštvu USK.

Na stubu srama

Bišćanka, koju zasigurno čeka mukotrpan proces dokazivanja da je na snimkama seksa uistinu ona, jer se lica glavnih aktera na snimku ne vide, još se nije vratila u grad na Uni, a sve zbog pritiska javnosti, koja je podijeljena u ovom slučaju.

Na stubu srama, kako saznaje „Avaz“, našla se i porodica ove djevojke i veoma teško podnose to što je otkriven njen identitet i što je afera procurila u javnost.

Bišćanka je uz krivičnu prijavu protiv Blaževića podnijela i odštetni zahtjev u iznosu od 40.000 KM, a Tužilaštvo navodno mora vještačiti oko 30 snimaka seksa na kojima je, navodno, ta, ali i još neke djevojke i žene iz Bihaća koje su bile u vezi s Blaževićem.

Ožiljak i tetovaža  

Iako se na snimcima seksa za koje Bišćanka tvrdi da su na njima ona i Blažević ne vide lica aktera, saznajemo da će njihov identitet navodno biti dokazivan kroz utvrđivanje istinitosti navoda o određenim obilježjima na tijelu bivših ljubavnika. Navodno je ključni dokaz kod muškarca ožiljak na stomaku koji se vidi na nekim snimcima, a kod djevojke specifična tetovaža. Ovu informaciju jučer niko nije htio potvrditi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.