SARAJEVO

Aida Feraget organizira akciju za štićenike Zavoda „Drin"

Građani svoje poklone mogu donijeti u Centar za djecu s poteškoćama u razvoju "Colibri"

Štićenici učestvuju i na Specijalnoj olimpijadi

Fu.M.

17.12.2018

Aida Feraget iz Sarajeva odlučila je i ove godine obradovati štićenike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“. Organizirala je akciju pod nazivom „Novogodišnji osmijeh za štićenike zavoda Drin“, gdje namjerava uz nesebičnu pomoć svojih sugrađana prikupiti neke od najneophodnijih stvari kako bi barem malo bio olakšan rad svim štićenicima zavoda u Fojnici.  

- Svake godine, pa tako i ove, trudimo se obradovati vlasnike najljepših zagrljaja. Obradovali bi se oni posjeti i bez poklona, ali Nova godina je, pa je red da skupimo puno poklona. Oni su zbog svog stanja vječita djeca, bez obzira na to koliko godina imaju. I mnogo, mnogo vole kada imaju goste – kaže Feraget.

Ističe da im nedostaje didaktičkog materijala, sveski, bojica, hamer papira, sprejeva, akrilnih boja, blokova za crtanje, pelena, kao i plišanih igračaka.

Feraget: Skupimo im puno poklona

- S obzirom na to da njih 50-ak učestvuje na specijalnim olimpijadama i takmičenjima, potrebne su im i tegovi za vježbanje te druga laganija sportska oprema. Jedina traka za trčanje koju imaju polako otkazuje, a mnogo im je važna za terapiju. Ne želimo sakupljati novac za novu traku, već pozivamo one koji je imaju da nas obraduju – kaže Feraget.

Građani svoje poklone mogu donijeti u Centar za djecu s poteškoćama u razvoju "Colibri" u ponedjeljak od 17 do 20 sati, u ulici Valtera Perića broj 3, u Sarajevu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.