PRIJEMI

Vilić, Bošnjak i Vuković na "Kafi i druženju s novinarima"

Vilić je u svom obraćanju izdvojio značajnije aktivnosti koje su realizirane u 2018. godini

Novinari s čelnicima Direkcije na tradicionalnom druženju

S. D.

19.12.2018

U sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH danas su upriličeni tradicionalni ''Kafa i druženje s novinarima''. Predstavnike bh. medija su ugostili direktor Direkcije Mirsad Vilić i njegovi zamjenici Ranko Vuković i Ivica Bošnjak.

Vilić je u svom obraćanju izdvojio značajnije aktivnosti koje su realizirane u 2018. godini, a posebno su istaknute aktivnosti iz oblasti međunarodne operativne policijske saradnje, a koje se realiziraju putem kanala Interpola i Europola, kao i osiguranja VIP delegacija tokom njihovih posjeta Bosni i Hercegovini.

- Ova godina je bila izuzetno uspješna za Direkciju, posebno u jačanju kadrovskih kapaciteta koji se odnose na pripremu prijema 50 kadeta, kao i kontinuirano obučavanje i stručno osposobljavanje policijskih službenika Direkcije u BiH i inozemstvu. I materijalno-tehnička opremljenost Direkcije je podignuta na viši nivo te je u značajnom obimu ostvarena i unaprijeđena komunikacija i saradnja s ostalim agencijama za provođenje zakona u BiH - kazao je Vilić u neformalnom druženju s novinarima.

Također, Vilić je istakao opredijeljenost Direkcije da nastavi odgovorno i transparentno izvršavati poslove iz svoje nadležnosti, a sve u cilju očuvanja sigurnog okruženja za sve građane Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.