BIH

Helez: Sa SDA nećemo nigdje!

DP neće sa SDA, to je stav većine, većina je tako glasala, a odluke viših organa moraju se provoditi , navodi Helez

Piše: S. K.

18.3.2019

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zukan Helez ponosan je što je subotnja sjednica Glavnog odbora (GO) prošla u demokratskom tonu, ali i što je razotkrila prava ciljeve i namjere dijela članstva.

- Prije sjednice bilo je puno špekulacija. Govorilo se da tuzlanski SDP želi sa SDA u vlast, a da mi, mislim na vodstvo partije, to odobravamo. Niko do subote nije rekao da oni hoće samo sa SDA. Na kraju se to ogolilo, pa smo jasno dali do znanja: SDP neće sa SDA, to je stav većine, većina je tako glasala, a odluke viših organa moraju se provoditi – navodi Helez.

Ističe da je jučer duže od sat razgovarao s Enverom Bijedićem, predsjednikom SDP-a Tuzlanskog kantona, koji je bio glavni zagovornik koalicije sa SDA.

- On mi je najbolji prijatelj u SDP-u, pričali smo dugo. Različito razmišljamo, ali tu ništa nije sporno. I tuzlanski SDP morao je prihvatiti odluku Glavnog odbora. Idemo dalje – navodi Helez.

Ističe da odluka o nekoaliranju sa SDA važi za sve kantone.

- Sa SDA nećemo nigdje. Oni su podijelili državu u Dejtonu, nisu uspjeli vratiti povratnike, prevarili su borce, izvršili kriminalnu privatizaciju. Ulaskom sa SDA mi bismo sve to prihvatili kao da smo i sami odgovorni za to. Ne može! Dok god se ne otvore pitanja provjere porijekla imovine, pohapse i procesuiraju kriminalci. Tu SDA hoće nas da uvuče i da šutimo – zaključuje Helez.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.