NEZADOVOLJSTVO

Sindikat Općine Kupres: Vi ste sebe riješili!

Nezadovoljni sindikalci se i dalje pitaju kako to da Koalicija HNS dobro funkcionira na kantonalnom nivou, u Livnu i Tomislavgradu, a u Kupresu ne funkcionira

A. Kamber

18.4.2019

Faximil pisma Sindikata čelnicima općine Kupres. A. Kamber

Nezadovoljni što još nije usvojen budžet općine Kupres, predstavnici Sindikalne organizacije zaposlenih u općinskim organima obratili su se 16. aprila 2019. godine otvorenim pismom čelnicima Općine i općinskim vijećnicima kritizirajući njihovu inertnost po tom pitanju, te moleći ih da konačno urade jedan od ključnih zadataka da bi općina funkcionirala, a to je usvajanje budžeta za 2019. godinu.

- Gospodo draga, krajnje je vrijeme da se uozbiljite i počnete rješavati osnovni i glavni problem ove općine, a koji se zove proračun. Naime, zbog vaših političkih prepucavanja i nedoličnog ponašanja, ispaštaju svi korisnici proračuna, odnosno nas 54 djelatnika i naše obitelji - napisali su u uvodu svoga otvorenog pisma predstavnici Sindikata Općine čelnicima te dalje naveli da "čelnike, koji su svi sebe dobro riješili u privatnom biznisu ili poslovima u javnim preduzećima i ustanovama nije briga za njih zaposlene u organima Općine, za blokadu života i opstojnost stanovnika Kupresa".

Nezadovoljni sindikalci se dalje pitaju kako to da Koalicija HNS dobro funkcionira na kantonalnom nivou, u Livnu i Tomislavgradu, a u Kupresu ne funkcionira.

- Nije vas briga, jer vas većina radi u javnim poduzećima, kao i članovi vaših obitelji i zaboravljate da u općinskim institucijama ima uposlenih i branitelja, ratnih vojnih invalida, u koje se zaklinjete, a oduzimate im osnovna ljudska prava na rad i život", navodi se u pismu te poimenično dodaje da načelnik općine Milan Raštegorac (HDZ 1990) može bez općinske plaće jer ima privatni biznis (hotel), da predsjednik OV Kupres Mlađen Pavlica (SNSD) ima porodično poljoprivredno gazdinstvo, da vijećnici iz HDZ-a rade: Ivica Radoš u EP HZHB, Zoran Lovrić, Valentina Lozančić i Domagoj Turalija u "HB šumama", Goran Vrgoč u pošti, Kristina Čičak u školi, Ivan Ćosić u EP HZHB, da rade i iz HDZ 1990: Ivan Bulat u Upravi za šume, Ante Bagarić u privatnom sektoru, Emilija Dumančić kao direktorica Doma kulture, dok je Filip Zrno penzioner. Naveli su da rade i iz Nezavisne liste (Suzana Lozančić direktorica je DZ Kupres, a Marijan Rebrina radi u općini), kao i da Fikret Ugarak (SDA) ima porodično poljoprivredno gazdinstvo, te da nijedan od navedenih nije ugrožen materijalno, kao ni njihove porodice, zbog čega ih u pismu, koje je potpisala predsjednica Sindikata Vesna Jurić, mole da konačno usvoje općinski budžet.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.