DOBRA DJELA

Švicarski humanisti u Modriču uložili 1,5 miliona maraka

Podignuti su Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama, obdaništa i kafe-poslastičarnica, sada grade gradske bazene zatvorenog tipa

Sa sastanka: Na pomolu realizacija novog projekta. Ilustracija

Piše: S. J. /Avaz.ba

14.3.2020

Humanitarna organizacija „Sunce Oberwallisa – Djeca našeg svijeta“, zahvaljujući Branku Vidiću, koji dugi niz godina živi i radi u Švicarskoj, u nekoliko projekata u Modriči uložila je više od milion i po maraka. Podignuti su Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama, obdaništa i kafe-poslastičarnica.

Sada će pomoći ovoj lokalnoj zajednici da se sagrade gradski bazeni zatvorenog tipa. Humanitarci iz Švicarske razgovarali su i s čelnim ljudima Modriče.

Predsjednik Humanitarne organizacije „Sunce Oberwallisa – Djeca našeg svijeta“ Jozef Fuks potvrdio je nastavak misije dobrote ove organizacije u Modriči.

- Vrlo rado dolazim u Modriču. Ovdje smo od vaspitača u Dnevnom centru za djecu s posebnim potrebama saznali da je neophodan samo jedan element – voda! Bila bi dobra ideja da se ovdje napravi bazen. Ta vrijedna djeca preko vode upoznaju svoje tijelo. Vjerujem da ćemo učestvovati u ovom projektu - poručio je Fuks.

Članovi organizacije „Sunce Oberwallisa – Djeca našeg svijeta“ odavno nisu gosti u Modriči. Oni su toliko dobrog uradili za ovu lokalnu zajednicu, pa su više od prijatelja, rekao je načelnik Modriče Mladen Krekić.

- I obdanište i Dnevni centar i kafeterija, sve su to oni finansirali. Sada će vjerovatno donijeti odluku da pomognu izgradnju bazena. Opština Modriča je većinski ulagač sa 1,4 miliona maraka, a vidjet ćemo koliki iznos oni odobravaju. Velika hvala i Branku Vidiću, kojeg oni cijene, a mi volimo - poručio je Krekić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.