REBALANS BUDŽETA

Borba protiv koronavirusa: Za preventivne mjere izdvojit će još pola miliona maraka

Svim poduzetnicima na području općine omogućit ćemo da ne plaćaju naredna tri mjeseca parafiskalne namete i komunalne naknade, kaže načelnik Midhat Husić

Mušanović: Donirao zaštitnu opremu. S. Ikanović

Piše: S. I. / Avaz.ba

1.4.2020

Broj osoba u izolaciji tokom pandemije koronavirusa na području Banovića posljednjih dana se smanjuje, a trenutno ih je 122. Iz izolacije je izašlo blizu 160 osoba i trenutna epidemiološka situacija je zadovoljavajuća. Nema pozitivnih slučajeva koronavirusa.

- Pripremili smo rebalans budžeta kako bismo izdvojili još 500.000 KM za preventivne mjere. Pokrenuli smo opremanje izolatorija na Zlači i u Domu zdravlja. Izdvojit ćemo i sredstva za poticaj poljoprivredi u vidu pomoći za zasađivanje površina kukuruzom i krompirom.

Svim poduzetnicima na području općine Banovići omogućit ćemo da ne plaćaju naredna tri mjeseca parafiskalne namete i komunalne naknade, što je još jedan vid podsticaja - navodi načelnik Midhat Husić.

Direktorica Doma zdravlja Munevera Bećarević ističe da je zahvaljujući donaciji Općine nabavljena zaštitnu opremu za uposlenike te zahvaljuje i sugrađaninu Nazilu Mušanoviću koji je također donirao izvjesnu količinu opreme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.