SARAJEVO

Sjednica OV Centar prekinuta: Odgođena pomoć privrednicima

Trebalo se raspravljati i o oslobađanju/umanjenju obaveze plaćanja zakupnine zakupcima poslovnih prostorija Općine Centar

Vijeće prvi put zasjedalo elektronskim putem. Općina Centar

Avaz.ba / Fena

3.4.2020

Općinsko vijeće Centar Sarajevo danas je prvi put zasjedalo elektronskim putem. Vijećnici nisu podržali dnevni red, zbog čega je sjednica prekinuta.

Općinski načelnik Nedžad Ajnadžić izrazio je žaljenje, s obzirom na to da zbog prekida sjednice, Općina neće biti u prilici odmah, odnosno bez odgađanja provesti prvi set mjera pomoći privrednicima.


Vijećnici nisu usvojili dnevni red. Općina Centar

Na dnevnom redu sjednice OV Centar, zbog prirodne i druge nesreće uzrokovane koronavirusom, između ostalog su bili prijedlozi odluka o umanjenju/oslobađanju naknade za zakup gradskog građevinskog zemljišta na lokalitetu pijace Sirano, odluka o oslobađanju/umanjenju obaveze plaćanja zakupnine zakupcima poslovnih prostorija Općine Centar te informacija o oslobađanju zakupa javnih površina na području općine Centar.

Naime, usvajanje tih odluka je bilo neophodno kako bi se realizirao prvi set mjera pomoći privrednicima i očuvanju radnih mjesta, s obzirom na proglašenu pandemiju koronavirusa i mjere zabrane za obavljanje određenih djelatnosti, saopćeno je iz Općine Centar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.