POTVRĐENO

Miladinović za "Avaz": Sva trojica zaraženih pripadnika SIPA-e su dobro

Za sada nije poznato koliko je uposlenika testirano ukupno

Luka Miladinović. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

17.4.2020

Još jedan službenik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zaražen je koronavirusom, potvrdio je jutros za "Avaz" Luka Miladinović, portparol ove policijske agencije. Kako je naveo, to je ukupno treći slučaj u SIPA-i. 

- Prvi je registriran 15. aprila, drugi dan poslije i jutros nam je potvrđena zaraza kod još jednog službenika - rekao je Miladinović. 

Za sada nije poznato koliko je ukupno pripadnika SIPA-e testirano, jer se, prema procedurama, policijski službenici upućuju svojim porodičnim ljekarima, pojasnio je Miladinović, navodeći da je za sada poznato da se radi o većem broju testiranih. 


SIPA. Avaz

Koliko je službenika Državne agencije za istrage i zaštitu testirano te ima li još zaraženih, prema riječima Miladinovića, trebalo bi biti poznato u narednih nekoliko dana. 

- To bi se trebalo znati u narednih pet do sedam dana kada je u pitanju SIPA-a - rekao je Miladinović. 

Istaknuo je da se trojica zaraženih nalaze u izolaciji te da postupaju prema naredbama epidemioloških službi. 

- Radi se o blažim simptomima kod zaraženih pripadnika SIPA-e. Jutros sam razgovarao s njima, rekli su mi da nemaju jačih simptoma. Prvozaraženi i trećezaraženi su u kućnim izolacijama, dok drugozaraženi pripadnik SIPA-e živi na Palama i, zbog postupka u RS, mora u karantin, u Studentski dom ili bolnicu. Njega je ta vijest malo potresla - rekao je Miladinović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.