VIJEĆE MINISTARA

Na Sarajevski aerodrom sutra slijeće avion iz Kuvajta s bh. državljanima

Lista putnika bit će dostavljena nadležnim organima prije polijetanja aviona

Vijeće mnistara BiH. Arhiv

Avaz.ba / Fena

24.4.2020

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o privremenom otvaranju Međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika - Aerodrom Sarajevo radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Kuvajta u Bosnu i Hercegovinu i povratka državljana Kuvajta i zemalja Bliskog istoka iz Bosne i Hercegovine u Kuvajt.  

Povratak će biti obavljen sutra, 25. aprila 2020. godine, međunarodnim avionskim letom na relaciji Kuvajt - Sarajevo - Kuvajt, a putnici će se iskrcati i ukrcati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Lista putnika bit će dostavljena nadležnim organima prije polijetanja aviona.



Aerodrom Sarajevo: Državljani Kuvajta i zemalja Bliskog istoka vratit će se iz BiH u Kuvajt. Arhiv

Nakon slijetanja i prije polijetanja aviona sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, putnici su obavezni da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Granična policija Bosne i Hercegovine, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe, službe Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Međunarodni aerodrom Sarajevo.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.