PREDSTAVNIČKI DOM

Bez podrške za zakon o sprečavanju sukoba interesa u institucijama vlasti BiH

Šefica Kluba poslanika SNSD-a Snježana Novaković Bursać rekla je da SNSD neće podržati Prijedlog

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH. M. Kadrić

Piše: E. Halimić / Avaz.ba

23.7.2020

U nastavku sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH nastavljena je rasprava o Prijedlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama vlasti BiH.

Ovaj zakon predložili su poslanici Saša Magazinović (SDP), Damir Arnaut i Jasmin Emrić (A-SDA).

Poslanik HDZ-a Nikola Lovrinović zatražio je da se do drugog čitanja u tekst Prijedloga uvrste preporuke i mišljenja data od svih nadležnih institucija.

Šefica Kluba poslanika SNSD-a Snježana Novaković Bursać rekla je da SNSD neće podržati Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama vlasti BiH, na način na koji je predložen.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH. M. Kadrić

- Imamo ozbiljne zamjerke na tekst. Ne znam da li ćemo uspjeti amandmanski djelovati, moguće je da ćemo kao stranka izaći sa svojim prijedlogom rekla je Novaković Bursać. 

Ona se saglasila da treba poboljšati zakone gdje je dokazano da nešto ne valja, te poručila poslaniku Naše stranke Damiru Arnautu, koji je rekao da je SNSD dao saglasnost za ovakav prijedlog, da to nije tačno.

- Mi ovako nešto nećemo prihvatiti, a vi niste mjera koja može da odredi i kvalifikuje neke stvari. Možda možete u svom okruženju, ali ovdje ne - poručila je Novaković Bursać.

Arnaut je okarakterisao HDZ kao kočničara i u ovom i u prošlom sazivu za usvajanje ovog prijedloga zakon.

- Ovaj zakon uradila je široka grupa poslanika u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH - rekao je Arnaut, napominjući da ovaj prijedlog zakona predstavlja put BiH u EU.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.