KANTON SARAJEVO

Tužilaštvo BiH zatražilo podatke o Američkom univerzitetu u BiH

Traži se i informacija o broju studenata na svim obrazovnim institucijama koje su u bilo kojem smislu vezane za Američki univerzitet u BiH i Denisa Prcića

Prcić: Nalazi se na čelu Američkog univerziteta. Agencije

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

7.9.2020

Tužilaštvo BiH  zatražilo je od Anisa Krivića, ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo određene informacije o Američkom univerzitetu u BiH, čiji je vlasnik državljanin SAD Denis Prcić.

Tužilaštvo BiH je prema našim saznanjima zaprimilo informaciju FBI Ureda Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u kojem ih obaviještavaju o možebitnim nezakonitostima počinjenim od strane Američkog univerziteta i Prcića.

Veći broj studenata, navodno, uložio je pritužbu Sjedinjenim Američkim Državama o njihovom državljaninu koji djeluje na području BiH.

Postupajući tužilac od Ministarstva obrazovanja KS traži informacije o radu Američkog univerziteta na području KS,te postavljaju pitanje da li je  takva institucija registirana u KS, odnosno da li je započeta njena registracija.

Također, kako saznajemo, traži se i informacija o broju studenata na svim obrazovnim institucijama koje su u bilo kojem smislu vezane za Američki univerzitet u BiH i Denisa Prcića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.