TRADICIJA

U Mostaru skup oldtajmera iz cijele bivše države: Vlasnike dočekale mažoretkinje

-Mi smo jedan mali neobični klub, koji egzistira na ljubavi, bez ičije pomoći, kaže Vidović

Piše: M. Sm.

15.5.2021

Vidović: Sopstvene snage - Avaz
Danas iza Gradske vijećnice - Avaz
Danas iza Gradske vijećnice - Avaz
Danas iza Gradske vijećnice - Avaz
Danas iza Gradske vijećnice - Avaz

U najvećem gradu na Neretvi i ove godine je održan Međunarodni skup oldtajmera. Tako je danas više od 40 limenih ljepotana iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i BiH prodefiliralo ulicama Mostara, koje su ponosni vlasnici građanima predstavili na parkingu iza Gradske vijećnice.

Iako je situacija s koronavirusom, kao i kiša, reducirala broj učesnika, ipak, Zdravko Vidović, predsjednik Oldtimer kluba Mostar, u čijoj se organizaciji skup tradicionalno održava kazao je kako mjesta zadovoljstvu ima.

- Potrudili smo se da, uprkos svim problemima na koje smo nailazili, čitav Balkan danas bude u Mostaru. Mislim da je ovo jedna velika promocija kulture i sporta  i da šaljemo jednu lijepu sliku iz Mostara u cijeli svijet- rekao je on.

Vidović je podsjetio na to da su se i ove godine, kao organizatori, oslonili isključivo na sopstvene snage.

- Mi smo jedan mali neobični klub, koji egzistira na  ljubavi, bez ičije pomoći. U ovaj grad i u državu smo  donijeli  najveće sportsko priznanje, jer smo postali član FIVA-e, krovne organizacije oldtajmera u svijetu i partner UNESCO-a, a imamo prijateljski odnos sa 120 zemlja svijeta i 120  klubova. Gdje god odemo na najljepši način prezentiramo Mostar i BiH , pa se nadamo da će nekad neko prepoznati naš trud i zalaganje- istakao je Vidović.



Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.